ERDON Helyi hírek

2010.09.21. 11:18

Márk szervezete feladta a küzdelmet

<p>Nagyvárad - Idén tavasszal írtunk először arról a nyolc éves kisfiúról, aki akkor már hosszú hónapok óta küzdött súlyos betegségével. Orbán Márk legyengült szervezete hétfőn reggel feladta a küzdelmet.</p>

Orbán  Márkot a leukémia egyik súlyos formájával kezelték a nagyváradi orvosok. Két éves korában diagnosztizáltak először nála  fehérvérűséget. Akkor még sikerült legyőzni a betegséget. Mint utóbb kiderült csak csatát nyertek, háborút azonban nem, ugyanis négy év elteltével, tavaly nyáron ismét megújult a betegség. Miután a bal szemén keletkezett rosszindulatú daganatot egy kolozsvári műtét során sikerült eltávolítani, alig lélegzett fel a család, 2010 januárjában ismét rákos sejteket találtak a nagyváradi orvosok.
 
Sokan segítettek
 
 
Az életben maradás esélyét egy Temesváron elvégzett csontvelő-átültetés jelentette volna, mely végül nem valósulhatott meg. Bár a sajtóban közzétett felhívásra szinte hiánytalanul összegyűlt a beavatkozáshoz szükséges összeg, de a betegség annyira előrehaladt, hogy a temesvári orvosok már nem tudták vállalni a műtétet. Ismerős és ismeretlen, a segíteni akarás közös szándékával támogatta Márk kezeltetését. Kemoterápiás eljárásokkal és külföldi gyógyszerekkel próbálkoztak a betegség leküzdéséért, de életét nem sikerült megmenteni. Hétfőn reggel Márk legyengült szervezete feladta a küzdelmet. A fájdalomtól megrendült szülők tudatják, hogy temetése szeptember 22-én, szerdán 12-től, lesz a Steinberger kápolnából. Egyúttal köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik anyagi segítséget nyújtottak a költséges kezelések fedezése érdekében. A megmaradt összeget hasonló betegséggel küzdő gyermekek számára ajánlják fel.   
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!