ERDON Helyi hírek

2010.09.14. 15:13

Mi is „mentünk ünnepelni...”

<p>Bihar megye - A bibliahetek 2010–es felhívására, mely ünnepelni hívott mindenkit, mi is meghallottuk a hívást: az asszonyvásárai és a kiskereki gyerekek is immár 19–20–ik éve hallják és tesznek eleget e hívásnak.</p>

Az 1990–es években Székely István asszonyvásárai, valamint később Bozsoki Sándor kiskereki református lelkipásztorok is igen hamar bekapcsolódtak e nyári programsorozatba. Aztán az általuk felnevelt IKE–sek, Lórantffy–s diákok(Kiskerekiben) valamint az asszonyvásáriak esetében, az általuk jól ismert Ágoták és Ágnesek(a tiszteletes keresztlányai) vitték tovább a bibliahetek láncát évről–évre élményekkel és játékkal teli heteket töltve meg tartalommal a résztvevők számára. Alulírott 2004–2005 óta, mint kinevezett vallás tanár, próbáltam nyomdokaikba lépve tovább adni a lángot.
Bemutatták a tanultakat
Augusztusban a fent említett falvakban megünnepeltük a romániai bibliahetek 20. évfordulóját, és így, e kerek évforulón mi is igyekszünk hírt adni magunkról. A szerény gyermeklétszámokhoz mérten Asszonyvásárán 40–50, Kiskerekiben 70–80 gyerek is együtt tanult, játszott, énekelt a programok által javasoltak szerint. A bibliahét zárásaként a vasárnapi istentiszteleteken bemutattuk a szülők és a gyülekezetek előtt a tanult történeteket és énekeket. Szerényen, de mindig nagy sikerrel, és nem csak „ketten vagy hárman” voltunk együtt ez alkalmakon és bízom benne, hogy a jövő években is „akad aratni való” és munkás is Isten aratásába.
Balogh Katalin vallástanár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!