ERDON Helyi hírek

2010.09.07. 09:18

Költözik a színházi stúdió

<p>Nagyvárad - A napokban a városháza dísztermében rendkivüli közgyűlést tartott Várad önkormányzati képviselő-testülete. A tanácsosok egyhangúlag elfogadták, hogy tíz évre a Bihar Megyei Tanács kezelésébe kerüljön a Bémer tér 2. szám alatti volt Transilvania mozi.</p>

A tanácsosok egyhangúlag elfogadták, hogy tíz évre a Bihar Megyei Tanács kezelésébe kerüljön a Bémer tér/Ferdinánd tér 2. szám alatti volt Transilvania mozi, a Polgármesteri Hivatal Ingatlankezelő Igazgatósága és a Megyei Tanács között megkötött szerződésnek megfelelően, annak érdekében, hogy az állami színház stúdiójának biztosítsanak helyet a teremben. A mozi tavaly nyáron került át állami magánterület státusból és a Romaniafilm vállalat kezeléséből városi köztulajdonba, illetve az Ingatlankezelőség adminisztrálásába.
A költöztetésre azért van szükség, mivel a Megyei Tanács 2009. július 31-i ülésén megszavazták, hogy idegenforgalmi információs központot létesítsenek a Patrioţilor utca 2. szám alatti stúdióteremben, mely beruházást a Regionális Operatív Program keretében támogatnak. A finanszírozási kérvény elfogadásával a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium a megyei önkormányzat tudomására hozta, hogy fel kell szabadítania a helyiséget. Utóbbi ugyanakkor arra kötelezi magát, hogy az adminisztrációs szerződés aláírásától számított egy éven belül elvégzi a volt filmszínház épületében a korszerűsítési és renoválási munkálatokat.
A 399 ülőhellyel rendelkező egykori Transilvania mozi 647 négyzetméter terület foglal el, melyből 480 négyzetméter a beépített terület. A létesítmény 675 négyzetméter telekkel egészül ki.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!