ERDON Helyi hírek

2010.09.27. 16:59

Gólyavonulás készül novemberben Kolozsvárott

<p>Új helyszínen, közel kétszeres létszámmal jelentkezik a 2010-es KMDSZ Gólyatábor. A diákszövetség egyik legnépszerűbb programjára első éves diákokat várnak, a helyek száma korlátozott. A táborba idén először online is lehet jelentkezni, a résztvevők pedig rendhagyó módon, saját vagonnal utaznak a helyszínre.</p>

Gólyatáborba várja kezdő egyetemistákat a Kolozsvári Magyar Diákszövetség. A szervezet egyik legrégibb és legnépszerűbb programjára idén a Beszterce-Naszód megyei Árokalján, a néhai Bethlen-kastélyban kerül sor. A Babes-Bolyai Tudományegyetem tanulmányi házaként szolgáló összkomfortos épületbe 70 gólyát fogadnak a város különböző egyetemeinek karairól. A november 5-7. közötti hétvégére már elkezdődött az iratkozás. Mivel a helyek száma korlátozott, a szórakozni vágyóknak érdemes sietniük.

A hétvége szokatlan módon fog rajtolni, a szervezők ugyanis vagont béreltek az árokalji útra. A KMDSZ „bulivagonja”  révén így már Kolozsváron kezdetét veszi az ősz egyik legnagyobb magyar diákrendezvénye.

A táborozás feltételei az elsőéves hallgatói státusz, valamint a 35 lejes belépő kifizetése. A KMDSZ-be iratkozók 5 lej kedvezményben részesülnek. Az Árokaljára érkezőket három napos programok, bulik, gólyatúra, csapatépítők, „beavatás” és az egyetemista életre való extra felkészítés várja.

Jelentkezni a golyatabor.kmdsz.ro honlap űrlapján, vagy személyesen, a diákszövetség házsongárdi temető közelében található, Petőfi Sándor / Avram Iancu utca 21. szám alatti székhelyén lehet. A honlapon további információk, valamint üzenőfal is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!