ERDON Helyi hírek

2010.09.08. 13:42

Bérletek és jogosítványok

<p>Nagyvárad - Azok a diákok és egyetemisták, akik bérletet váltanak a nagyváradi Szigligeti társulat most induló évadának előadásaira, anyagi kedvezményt kapnak autóvezetői jogosítvány megszerzésére.</p>

A nagyváradi Szigligeti Színtársulat 2010-2011. évi évadának műsortervét Fazakas Márta irodalmi titkár ismertette a váradi színházban tegnap tartott sajtótájékoztatón. Szeptember 25-én tervezik bemutatni az Áni Máni avagy Vazamotor visszavág című mesemusicalt Tóth Tünde rendezésében, majd Pirandello klasszikusa, a Hat szerep szerzőt keres című darabot mutatják be október 23-án a színház színpadán Zakariás Zalán (m.v.) rendezésében. A nagyváradi közönség által igényelt operettműfaj ezúttal a Feket Péter című előadással képviselteti magát a repertoárban, melynek bemutatója várhatóan a Filharmónia termében lesz. Ugyancsak a bérletes előadások közé tartozik a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása is. A magyarországi társulat Katona Imre - Ruszt József Passió című előadását hozza el Váradra. A premier várható időpontja 2011 március 11. Ugyancsak jövő márciusban mutatják be Patrick Marber Kísértés című kamaraelőadását id. Kovács Levente rendező elképzelései szerint. Az utolsó premieró Tasnádi Isstván Közellenség című darabja lesz jövő májusban. Ez utóbbi darab színre vitelére a maximális odaítélhető pályázati összeget nyerte el a társulat a Katona József nevét viselő magyarországi pályázati kiírásban. A tervek szerint október 15-én a nagyváradi magyar színjátszás 210. éves évfordulója alkalmából könyvbemutatóval, konferenciával, nyílt próbával egybekötött ünnepséget szervez a társulat.

Változatlan árak

Boross Tamás közönségszervező a következő évad bérletrendszeréről számolt be. Az idén is hirdetnek Aranybérletet a színház támogatói számára, melynek ára 150 lej. A Szigligeti-bérlet ára 80 lejbe, a felnőttbérlet ötven, a nyugdíjasbérlet 35 lejbe fog kerülni Ezekkel a bérletekkel az Áni Máni című darabon kívül az összes fentebb felsorolt darabot meg lehet tekinteni. Kisdiákoknak, gimnazistáknak, illetve egyetemistáknak is különböző bérletstruktúrát kínál a társulat. A kisdiákok (5-8 osztály) három előadásra szóló bérletet válthatnak (Áni Máni, Fekete Péter, Passió) 25 lejes áron. A gimnazisták a fenti produkciók mellett megtekinthetik a Pirandello darabot is. A gimnazista bérlet ára 30 lej. Az egyetemisták öt előadásra szóló, 35 lej értékű bérletháza kiegészül a Közellenség című darabbal. Dimény Levente társulatvezető jelezte, hogy azokat a bérleteseket, akik a tavalyi évadban nem tekintették meg a Hej, páva című előadást a beharangozott, de akkor végül be nem mutaott Pirandello darab helyett, a társulat az idén egy plusz előadásra hívja majd meg. Dimény Levente elárulta azt is, hogy a társulat egyik támogatója jóvoltából azok a tizenhat évüket betöltött diákok és egyetemesták, akik bérletet váltanak, 25 lej értékű utalványt kapnak autóvezetői jogosítvány megszerzésére. Bérleteket szeptember 10-től lehet vásárolni a színház pénztárában keddtől szombatig 10-14 óra között. A jegyárak is változatlanok maradtak, azaz egy bemutatóra 20 lejért lehet jegyet váltani, egyébként pedig egy felnőttjegy 15 lejbe, egy kedvezményes (diák-, nyugdíjdas) jegy 10 lejbe kerül, míg a családi jegy (két felnőtt, két gyermek) ára 30 lej.

A Szigligeti társulat 2009-2010. évadának díjazottjai
Legjobb női főszereplő: Tóth Tünde
Legjobb női mellékszereplő: Csíky Ibolya
legjobb férfi főszereplő: Dimény Levente
Legjobb férfi mellékszereplő: Hajdu Géza

Nívódíj: Gajai Ágnes
Földes Kati-díj: Pál Hunor
A műszaki személyzet díjai
Nívódíj: Joó Emília ügyelő
A társulat díja: Cefan Tibor öltöztető

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!