ERDON Helyi hírek

2010.09.30. 10:22

Bor- és pálinkafesztivál

<p>Nagyvárad - Október 1–3. között a XIX. Nagyváradi Ősz eseménysorozat keretében borfesztivált és pálinkavásárt szerveznek a December 1. parkban, a Szakszervezetek Művelődési Háza közelében.</p>

Színpadot is felállítanak, melyen Bihar, Suceava, Szeben, Temes és Máramaros megyei profi és amatőr néptáncosok lépnek fel, mások mellett a nagybányai Tradiţii Maramureşene, a suceavai Arcanul, a temesvári Timiş, a nagyszebeni Ceata Junilor és a nagyváradi Crişana néptáncegyüttesek tagjai. Természetesen a borokat és pálinkákat meg is lehet kóstolni, illetve tradicionális román és magyar ételekkel is várják az érdeklődőket, szórakozni vágyókat.

A programok minden délután 5 órakor kezdődnek. Pénteken a Vergelul, a Tradiţii Maramureşene, a Doina Oltului és a Crişana, szombaton a belényesi, a nagyszalontai, a telkesdi, a bodonosi, a felsődernai, a kisősi és a váradi, vasárnap pedig a Mugurelul, a Florile Bihorului, az Arcanul, a Bihorul és a Dor Transilvan néptánccsoportok szerepelnek. A rendezvényről ugyanakkor nem hiányozhatnak az elmaradhatatlan bóvli- és idényárusok sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!