ERDON Helyi hírek

2010.09.23. 16:43

A területi Női Esélyegyenlőségi Gála II. szakaszának díjazottjai

<p>Szatmárnémeti Kereskedelmi Akadémia – Az AntrES Női Esélyegyenlőségi Gála II. szakaszát, területi szinten a szatmárnémeti Kereskedelmi Akadémián, 2010. augusztus 27–én szervezték meg, az Európai Szociális Alapból finanszírozott – „Befektetés az emberekbe!” projektre vonatkozó POSDRU/9/3.1/S/5–ös szerződés értelmében a „Vállalkozói szellem és az esélyegyenlőség.</p>

Egy interregionális női vállalkozói iskolamodell” elnevezésű projekt keretében. Célkitűzése: „Az én üzleti tervem verseny” a női vállalkozói iskolamodell keretében a legjobb üzleti terv díjazása, a 2010. augusztus 9–15. között megszervezett területi szakaszban.

A verseny ezen szakaszban a megyében lévő négy központban - Avasfelsőfaluban, Erdődön, Nagykároly, Tasnádon - 2010 augusztus hónap elején, az „AntrES női vállakozói gálák” keretében bemutatott legjobb üzleti tervek vettek részt.

A rendezvényen, a női esélyegyenlőségi iskola tanfolyamainak végzősei, a területi és helyi szakaszok projekt-csapattagjai, a projekt felelősök, a helyi közigazgatás képviselői és meghívottak vettek részt. A sajtót a Nord-Vest Televízió és a Gazeta de Nord Vest napilap képviselte.

A rendezvény befejezéseként divatbemutatóra került sor, amelyen a nagykárolyi helyi központ nyertese, DOBRAI SILVIA ADRIANA bemutatta a saját cége által készített, egyéni tervezésű kollekecióját.

A területi Női Esélyegyenlőségi Gála II. szakaszán négy, egyenként 1000 lej értékű pénzjutalmat osztottak ki, azaz egyet minden helyi központ esetében.

A négy díjat olyan, a II.–es célcsoportba tartozó hölgyeknek ítélték oda, akik vállakozás létrehozását tervezik. A díjazottak a következők:

·         NAGY DOMNICA FLORICA, az esélyegyenlőségi iskola avasfelsőfalui helyi központjából, aki egy sertésfarm létrehozásának üzleti tervével pályázott, a NAVAF Kft. képviseletében.

·         DOBRAI SILVIA ADRIANA, az esélyegyenlőségi iskola nagykárolyi helyi központjából, aki egy női ruhagyártó cég üzleti tervével pályázott,a Dobrai Silvia egyéni vállalkozás színeiben.

·         GLODEAN CARMEN, az esélyegyenlőségi iskola erdődi helyi központjából, aki egy szépségszalon üzleti tervével pályázott.

·         HULUGA MARIA DORINA, az esélyegyenlőségi iskola tasnádi helyi központjából, aki egy ruházati cikkeket és bőrárut forgalmazó kiskereskedés üzleti tervével páyázott.

Ezeket a tevékenységeket a Nagyváradi Közgazdasági Egyetem interregionális koordonátori minőségében, a nők és férfiak közötti Esélyegyenlőségi Országos Ügynökséggel, a temesvári Nyugati Egyetemmel, az aradi Aurel Vlaicu Egyetemmel, a nagybányai Északi Egyetemmel, a resicabányai Eftimie Murgu Egyetemmel, a szatmárnémeti Kereskedelmi Akadémiával és a Romániai Tudományos Menedzsment Egyesülettel közös együttműködésben, a „Vállalkozói szellem és az esélyegyenlőség. Egy interregionális női vállalkozói iskolamodell” elnevezésű projek keretében, az Európai Szociális Alapból finanszírozott – „Befektetés az emberekbe!” projektre vonatkozó POSDRU/9/3.1/S/5–ös szerződés értelmében szervezi meg.

A projekt gyakorlatba ültetésének határideje: 2009.01.05 – 2011.01.05. Értéke: 12 500 104 lej.

Projekt menedzser: dr.Anca Dodescu, a Nagyváradi Egyetem közgazdasági szakának egyetemi tanáram, www.antres.ro .

Projekt menedzser: dr.Anca Dodescu egyetemi tanár

Bővebb felvilágosítások: a www.antres.ro honlapon.

Területi koordinátor:dr. Flavia Nistor (Chiorean) egyetemi adjunktus, e-mail:flavia_chiorean@yahoo.com

Avasfelsőfalui helyi koordinátor: dr. Andreica Romulus egyetemi adjunktus, e-mail: academiacomercială@yahoo.com

Erdődi helyi koordinátor: drd. Andreica Angela egyetemi adjunktus, e-mail: academiacomercială@yahoo.com

Nagykárolyi helyi koordinátor : drd. Chiorean Flavia egyetemi adjunktus, e-mail: flavia_chiorean@yahoo.com

Tasnádi helyi koordinátor: drd. Andreica Cristina egyetemi adjunktus, e-mail: academiacomercială@yahoo.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!