ERDON Helyi hírek

2010.09.14. 16:57

A szegénység ellen tüntetnek

<p>Szatmár megye - Jövő hétfőn a prefektusi hivatal előtt szerveznek tüntetést a Cartel Alfa Szatmár megyei osztálya alá tartozó szakszervezetek.</p>

Jövő hétfőn 15.30 és 17.30 között a prefektusi hivatal elé vonulnak a Cartel Alfa Szatmár megyei osztálya alá tartozó szakszervezetek, hogy a szegénység ellen tüntessenek. A térre várják a pedagógusokat, az Electrolux és a Mondiala alkalmazottait, a megyei rendőrség, a határrendészet, és a börtön alkalmazottait, a polgármesteri hivatal és a kulturális intézmények alkalmazottait, illetve a szülésznőket. Ugyanúgy várják a többi érdekvédelmi szervezet tagjait, és a megye bármely polgárát, alkalmazottakat, munkanélkülieket és nyugdíjasokat, akik nem értenek egyet a kormány intézkedéseivel.
Semmilyen változást
A Cartel Alfa szakszervezet tagjai elégedetlenek a fizetések drasztikus lecsökkenése miatt, mellyel egy időben nőtt a forgalmi adó, következésképp az árak is. Elítélik a munkaügyi miniszter tervezetét, amely módosítaná a munkatörvénykönyvet. A miniszter felszabadítaná a munkaerőpiacot. Jelenleg az állami munkahelyeken a munkaszerződések többsége meghatározott időre szól, a miniszter be szeretné vezetni a meghatározatlan idejű szerződéseket, és megszüntetné a kollektív munkaszerződéseket. Ugyanúgy elítélik a nyugdíjak tervezett megadóztatását, és elkeserítőnek tartják azt a tényt, hogy ősztől megszűnik a korábban adott fűtéstámogatás.
Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!