ERDON Helyi hírek

2010.08.03. 17:22

Vasárnap: Nagymajtényi Svábtalálkozó

<p>Hagyományőrző és szórakoztató műsorok várják az érdeklődőket vasárnap, a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Nagymajtényi Svábtalálkozón. A rendezvény stárvendége a magyarországi Márió.</p>

Majtény Község Tanácsa, a Német Demokrata Fórum nagymajtényi szervezete vasárnap, augusztus 8–án immár hatodik alkalommal rendezi meg a Nagymajtényi Svábtalálkozót — tudtuk meg Merker Andreától, az esemény főszervezőjétől. Andrea elmondta, hogy az eddigi találkozók sikere arra ösztönözte a szervezőket, hogy minden év augusztus első felében szervezzenek egy olyan találkozót, amelyre meghívást kapnak Nagymajtény testvértelepülései, amelyekkel jó kapcsolatot ápolnak. Részt vesznek az eseményen azok az egykor Nagymajtényban élők is, akik már elköltöztek ugyan, de szívesen visszatérnek az ilyen alkalmakra, hogy a rendezvényeken néhány órát együtt töltsenek régi ismerőseikkel, rokonaikkal.

Változatos műsor

Mint minden évben, a népviseletbe öltözött néptánc–csoportok a falumúzeumtól a kálmándi fúvós–zenekarral az élen vonulnak a település főteréig, majd német nyelvű szentmisén vesznek részt. 13 órától, a helyi általános iskola udvarán felállított színpadon veszi kezdetét a kálmándi fúvós–zenekar műsora a szatmárnémeti mazsorettek közreműködésével. 14 órától a fiatalok számára szerveznek játékos vetélkedőket, amelyek győztesei nyereményeket vehetnek át. A sportot kedvelők számára kispályás focimeccseket szerveznek. Hogy hány csapat vesz részt a barátságos mérkőzéseken, az a jelentkező csapatok számától függ. 15.30 órakor, a színpadon veszi kezdetét a néptánc–együttesek bemutatója. Fellép: a nyírmeggyesi és a tyukodi (Magyarország) néptánc–együttes, a nagykárolyi Rekettye népi–együttes, valamint a kismajtényi, a domahidai és a nagymajtényi néptánc–együttes. 19.30 órától lép színpadra a biharkeresztesi Control Dance, a magyarországi Nelson–együttes, 21.30 órától Márió, majd a 4Ever.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!