ERDON Helyi hírek

2010.08.24. 14:11

Vakációs bibliahét Püspökiben is

<p>Biharpüspökiben idén sem maradhat el a hagyományos vakációs bibliahét a református egyházközség szervezésében. Kedden, a bibliahét második napján már 44 gyermek vett részt.</p>

Hétfőn kezdődött és a vasárnapi istentisztelettel ér véget az idei vakációs bibliahét Biharpüspökiben. Kedd délelőtt mi is látogatást tettünk a rendezvényen. A gyermekek éneke már a több száz méterre elhallatszott, így nem volt nehéz megtalálni a bibliahét helyszínéül szolgáló gyülekezeti házat. Érkezésünkkor a résztvevő 44 gyermek éppen új éneket tanult. Pénzes Lajos vallástanártól, a püspöki bibliahetek állandó szervezőjétől megtudtuk, minden nap így kezdik a foglalkozásokat. Az újak mellett a már ismert ifjúsági énekeket is rendszeresen átismételik. A tavalyi bibliahéten volt olyan nap amikor közel hetven résztvevő érkezett nem csak Biharpüspökiből, hanem a város más egyházközségeiből, illetve a környező településekről is. Sőt nem csak reformátusok, hanem más felekezetűek is érdeklődést tanúsítottak a hollandiai Keresztény Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért (K.O.E.N) Alapítvány által összeállított program iránt.

Jertek, ünnepeljünk!
Az idei bibliahét mottója: "Jertek, ünnepeljünk!" A gyerekeknek az öt napos, - naponta 10-13 órák között zajló - szervezett tevékenységeken alkalmuk adódik megismerni többek között a zsidó ünnepköröket, melyeket összehasonlíthatnak a keresztények által tartott jeles napokkal. A közös éneklések mellett kézműves foglalkozásokat tartanak, majd az egyházközség támogatásával elkészített uzsonna elfogyasztása után csoportos játékokra kerül sor. Pénzes Lajos érdeklődésünkre elmondta: a gyerekek rendkívül fogékonyak a téma iránt, főleg, hogy azt különböző látványelemekkel próbálják még érdekesebbé tenni a számukra. Ugyanakkor hozzátette, hogy legfőbb segítőtársa a szervezésben Rusz Izabella tanítónő valamint az egyházközség ifjai. A rendezvény vasárnap, a református templomban tartott ünnepi istentiszteleten ér véget, ahol a gyerekek tanúbizonyságot tesznek a hét folyamán szerzett ismereteikről bemutatva a gyülekezet előtt a megbeszélt témákat, aranymondásokat és énekeket.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!