ERDON Helyi hírek

2010.08.03. 09:33

Térfigyelő kamerák városszerte

<p>Kolozsvár - Kolozsváron az elkövetkezőkben 200 kamerát fognak felszerelni a térfigyelési rendszer hatósugarának kiterjesztése érdekében.</p>

Az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa jóváhagyta a korszerűsítési pályázatot, amelynek keretén belül az új kamerákkal a város forgalmát és tisztaságát illetve a különböző fontosabb közintézményeket fogják felügyelni. A projekt kivitelezéséért szervezett licitálásnak júniusban kellett volna lezajlania, azonban különböző fellebbezések miatt ezt elhalasztották augusztus 9-ére. - mondta el Oana Buzatu, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal szóvivője.

A program keretén belül a Polgármesteri Hivatal a 200 kamerás megfigyelőrendszert 7 évre fogja kölcsönözni. "A 200 kamerát a Polgármesteri Hivatal nem fogja megvásárolni. Mi csupán egy szolgáltatásért fizetünk, így a kamerák karbantartásáért a szolgáltató cég fog felelni." - nyilatkozta Sorin Apostu polgármester. A rendszer szünet nélkül működni fog a nap minden órájában, a hét minden napján.

(www.paprikaradio.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!