ERDON Helyi hírek

2010.08.04. 10:03

Tiltott szerekkel üzleteltek

<p>Nagyvárad - Szabadlábon védekezhet az a négy nagyváradi fiatal, akinek ügyében a szervezett bűnözés elleni osztály befejezte a nyomozást.</p>

A DIICOT váradi munkatársai azt tudatták, hogy bíróság elé küldték a négy személy ügyét, mégpedig magas veszélyességi fokozatú drogokkal való kereskedés miatt. A vádirat szerint a 21 éves B. A. M., a 22 éves D. S. D., a 25 éves L. S. és a 18 éves N. R. A. olyan tudatmódosító szert árult, amelyet idén februárban betiltottak.

Tiltólista

A rendőrök Nagyváradon fogták el őket még február 18-án, azóta tartott az ügyészségi szakasz. Annak idején megírtuk, hogy Váradon tettenérés történt, így került rendőrkézre négy fiatal. Ők olyan anyagot – mefedron aktív hatóanyagot tartalmazó ún. „fürdősót” – árusítottak, amelyet egy héttel előbb a kormány rendeletben vett fel a tiltott szerek listájára. A lista ilyen kiegészítése után a rendőrök országszerte fokozott ellenőrzést tartottak. A négy váradi most 10–20 év közötti börtönbüntetést kockáztat, ha bűnösnek találják őket.

A rendőrség egyébként arra figyelmeztetett, hogy néhány napja ismét kiegészítette a kormány a tiltott szerek lisátját. Miután februárban 36 anyagot vett fel a jegyzékbe, sokan folytatták ezen szerek adásvételét, míg mások olyan anyagokat kerestek, amelyek a frissített lista szerint sem voltak tilosak. Ezért július 22-én újabb nyolc szert vettek fel a tiltólistára. Ennek nyomán egyébként a rendőrség a pénzügyőrséggel és a fogyasztóvédelemmel közösen ellenőrizte Bihar megyében az összes „fűboltot” és 300 tasaknyi frissen betiltott árut kobzott el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!