ERDON Helyi hírek

2010.08.17. 10:50

Többen elájultak a hétvégi kánikulában

<p>Eseménydús hétvégéjük volt a Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi fogadóállomásán (UPU) dolgozóknak augusztus 13-án este 7 és augusztus 16-án reggel 7 óra között, ugyanis 391 személy, köztük 135 gyermek szorult orvosi ellátásra.</p>

Tizennégy személyt időszakos eszméletvesztés vagy az utóbbi napok igencsak magas hőmérsékleti viszonyai miatt bekövetkezett rosszullétek miatt kezeltek, de orvosi ellátásra szorult egy felnőtt és egy nyolc éves gyermek miután napszúrást kaptak. A szabadban tartózkodók közül tízen fordultak orvoshoz azért, mert kullancs csípte meg őket (két személy) vagy heveny allergiás rohamokat váltottak ki belőlük más rovarcsípések (nyolc személy). Hat személyt kutyaharapással kezeltek hétvégén az UPU-n. Pénteken délután került a kórházba gombamérgezés gyanújával egy férfi, ő azonban már néhány órás kezelés és megfigyelés után elhagyhatta a sürgősségit, állapota nem igényelt további orvosi megfigyelést. Augusztus 15-én egy kétéves kislányt szállítottak be a kórházba, mert véletlenül maró anyaggal került kapcsolatba. A sürgősségi ellátást követően beutalták a gyermekosztályra, állapota jelenleg jónak mondható. A fenti időszakban hét személy szorult detoxikálásra, egyikükre, egy 51 éves férfira az utcán találtak rá súlyosan kiszáradt állapotban, míg két személy kísérelt meg öngyilkosságot, de az elsősegélyen kívül nem szorultak további megfigyelésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!