ERDON Helyi hírek

2010.08.22. 15:43

Átadták a Bogdánffy-zászlót

<p>Nagyvárad - A nagyvárad-újvárosi római katolikus templomban tartott vasárnap délelőtti szentmise keretében a székesegyházi plébánia küldöttsége átadta a Váradi Esperesi Kerület Bogdánffy-zászlaját Lőrincz Ferenc Ottó váradi esperesnek, nagyvárad-újvárosi plébánosnak.</p>

Ez a zászló arra emlékezteti a híveket, hogy imalánccal készüljenek Isten Szolgája, dr. Bogdánffy Szilárd vértanú püspök boldoggá avatására. A küldöttség azzal a kívánsággal nyújtotta át a zászlót, hogy az ima mindenki számára gyümölcsöző legyen. Lőrincz Ferenc Ottó plébános elmondta: a zászló arra emlékezteti majd a híveket, hogy méltó utódai legyenek a vértanú püspöknek. A zászlót az oltár mellett helyezték el, majd kezdetét vette az ünnepi szentmise, melyen Lőrincz Ferenc Ottó plébános hirdette az evangéliumot. Arra hívta fel a hívek figyelmet, hogy minden katolikus embernek olyan hitről és gondolkodásmódról kell tanúbizonyságot tennie, mint Bogdánffy Szilárd vértanú püspöknek, aki kiállt elvei mellett és inkább vállalta a börtönt, mintsem megtagadja azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!