ERDON Helyi hírek

2010.08.04. 13:32

Székelyhídi sport–favágó sikerek Ausztriában

<p>Bihar megye - Két székelyhídi sport–favágó képviselte Romániát egy nemrégiben lezajlott ausztriai nemzetközi versenyen. A legközelebbi versenyük az ugyancsak ausztriai világbajnokság lesz.</p>

Ahogyan arrók nemrégiben beszámoltunk, Székelyhídon edzőtáborozott a romániai sport–favágó válogatott. Nagy Botond edző/versenyző akkor elmondta, hogy a szeptember első hétévégéjén Ausztriában lebonyolítandó világbajnokságra készültek. Ugyancsak a világversenyre „hangoltak” azon a nemzetközi versenyen, mely a napokban volt ugyancsak Ausztriában, ahol ő, illetve a szintén székelyhídi Petrescu Dan képviselték Romániát.

Hatból kettő

Ez egy hagyományos, évente megrendezett verseny, Nagy Botond a profik, míg Petrescu Dan a kezdők kategóriájában állt rajthoz. A mezőnyt cseh, svéd, német és svájci versenyzők alkották rajtuk kívül, Botond a 18 induló között kilencedik, Dan a 9 közül negyedik lett. A kezdőknél hat versenyszám van a sport–favágásban egyébként megszokott hat közül: nincs a spring board és a hot saw. Éppen ez a két szám okozott Nagy Botondnak gondot: az elsőben (amikor egy magas rönkön „lépcsőket” vágva kell feljutni) kiesett a „lépcső”, a másodikban pedig (amikor tuningolt láncfűrésszel vágják a fát) dugulás miatt leállt a fűrész (lehet, máskor nem itthon kellene tankolnia... - szerz.megj.).

Irány a vb

E két versenyszámban nem kapott pontot, ezért annál értékesebb, hogy csak négy számban elért eredményei alapján is a mezőny első felében végzett. Két héttel korábban Franciaországban versenyzett az úgynevezett „kis vb–n”, az ottani eredményeivel most dobogós lett volna... A következő verseny – az egész válogatott számára – a világbajnokság lesz szeptember negyedikén és ötödikén. Erre két újabb edzőtáborozással készülnek augusztus folyamán, ezeket Gyalun (Kolozs megye) tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!