ERDON Helyi hírek

2010.08.09. 17:20

Sorszámot osztanak a szatmárnémeti útlevélosztályon

<p>Szatmár megye — A szatmárnémeti útlevélosztályon augusztus 9–től kezdődően, 8 és 8.30 óra között sorszámot osztanak a hivatal munkatársai. A polgárok meglepődtek, főleg akkor, mikor elfogytak az ügyfelek fogadását meghatározó sorszámok.</p>

A szatmárnémeti útlevélosztályon augusztus 9–től kezdődően, 8 és 8.30 óra között sorszámot osztanak a hivatal munkatársai. A polgárokat meglepte a hír, főleg akkor, mikor elfogytak az ügyfelek fogadását meghatározó sorszámok. A szatmárnémeti Petőfi Sándor utcai hivatal előtt sorban álló emberek méltatlankodtak, míg a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közösségi rendőrségének munkatársai igyekeztek tájékoztatni az embereket az új rendről. Egy nap 1–től 100–ig osztanak sorszámokat, és kizárólag csak arra a napra.

Egész napos program

A Szatmár Megyei Útlevélosztályon a kérelmeket hétfőtől péntekig 8.30 és 18 óra között veszik át, az elkészült okmányokat pedig munkanapokon 8.30 és 16 óra között kapja kézbe a kérvényező – tájékoztatot az intézmény munkatársa, Floriniţa Oltean. Szatmár megye prefektusa, Radu Giurcă rendelkezése alapján az egésznapos ügyfélfogadás szeptember 15–ig lesz érvényben. Az ideiglenes útlevél (amelynek egy év az érvényességi ideje) egyik munkanapról a másikra készül el, ez 212 lejbe kerül: ebből 80 lejt a CEC Bankban, a 32 lejes konzuli illetéket, illetve további 100 lej illetéket a kincstárban kell kifizetni. A biometrikus útlevélre 14 munkanapot kell várni. A 6 évnél fiatalabb gyeremekeknek három évig érvényes ez a típusú útlevél, míg a 6 év fölöttiek öt évig használhatják. Ez 266 lejbe kerül: 234 lejt a CEC Bankban, a 32 lejes konzuli illetéket pedig a kincstárban kell kifizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!