ERDON Helyi hírek

2010.08.27. 08:48

Sikeres lett a bronsvári káposzta Halmiban

<p>Szatmár megye- Halmi község területén idén 300 hektáron termesztettek káposztát a település gazdái – tudtuk meg Incze Lajos polgármestertől.</p>

Érdeklődésünkre a település elöljárója elmondta, hogy ebben az évben a kelfélék termesztése igen népszerű volt Halmiban. „Az idei káposztatermés rendkívül jó lett, főleg a bronsvári fajta hozott nagy sikert a termesztőknek” - fejtette ki a polgármester. Mint megtudtuk, Ilyés Sándor alpolgármester sem panaszkodhat az idei káposztatermésre, aki ebben az évben több mint egy hektáron termesztett bronsvárit, amelynek nagy részét Máramaros megyében fogja értékesíteni, ahol kilójáért 1 lej 50 banit adnak a vásárlók, ha kisebb tételben vásárolnak, de nagy tételben is megadják érte az 1 lejes kilónkénti árat. Incze Lajos polgármester hozzátette, hogy természetesen csak azoknak a gazdáknak lett idén is jó káposztatermése, akik rendszeresen permetezték, a száraz időszakokban pedig folyamatosan öntözték a közismerten nagy vízigényű növénykultúrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!