ERDON Helyi hírek

2010.08.11. 13:03

RAPAS beruházások

<p>A nagyváradi Piac- és Közterület Felügyelő Vállalat (RAPAS) idei évi beruházásairól számolt be Romulus Cosma igazgató.</p>

A RAPAS igazgatója a Rulikowski temetőben tervezett beruházásokat ismertette először:  „Mint ismeretes a nagyváradi zsidó hitközségtől kaptunk 8 ezer négyzetméternyi területet a neológ zsidó temetőben a Real lakónegyed közelében. Ezt a területet kell alkalmassá tennünk temetkezésre, illetve át kell helyeznünk az ott lévő kerítést. A Rulikowski temető másik, Szőlős lakónegyed felőli részén van tíz hektár földünk, de a város össze akarja kötni a körgyűrűt az Atelierelor utcával, és ez az út a mi területünkön fog áthaladni. Ez azt jelenti, hogy nekünk új kerítést kel majd építeni a nyomtáv mentén. Ezekre a beruházásokra körülbelül 130 ezer lejt fogunk elkölteni az idén. Ugyancsak ebben az évben akarunk vásárolni egy elektromos járművet az elhunytak szállítására, amelyre 50 ezer új lejt irányoztunk elő. A polgármesteri hivatal másik projektje összekötni a körgyűrűt az Atelierelor utcával, és ez az összekötő út az ócskapiacon keresztül fog haladni. Az önkormányzat először a Pece patak fölötti hidat teszi alkalmassá az autóforgalom számára, de nekünk kell majd kialakítanunk a nyomtávot, és meg kell építenünk az új kerítést. A leendő út mintegy 12 méteres sávot vesz majd el a piac területéből, ami jobbára csak a ruhaárusokat fogja érinteni. De ezt a munkálatot csak azután végezzük el, hogy a város megcsinálta a hidat” - jelezte Cosma. Az igzagató végezetül bejelentette, hogy a szőlősi élelmiszerpiacon a zöldség-gyümölcs részlegen új klímaberendezést szerelnek fel. Ez a klímaberendezés vízpermetezéssel hűti le a levegőt, és ezért lehet csak egy viszonylag zárt térben, és csak a zöldség és gyümölcs részlegen üzemeltetni. Ennek a beruházásnak az értéke 45 ezer lej.

 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!