ERDON Helyi hírek

2010.08.18. 10:50

Rabszolgamunka fizetség nélkül

<p>Öttagú szervezett bűnbanda működtetésének gyanújával állítanak törvény elé öt Bihar megyei személyt, akik apróhirdetéseken és internetes reklámon keresztül toboroztak napszámosokat kertészeti munkára Spanyolországba, azonban a helyszínre érkezve embertelen körülmények között tartották és rabszolga munkára kényszerítették őket.</p>

A nagyváradi bűnüldözők szervezett bűnözést megelező különítménye a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (D.I.I.C.O.T) ügyészeinek közreműködésével még július elején fejezték be a nyomozást a bűnbanda ügyében. A "Rabszolgaság" elnevezésű rendőri művelet nyomán öt Bihar megyei férfit - a 48 éves D.A.-t, a 32 éves S.F.F-t, a 35 éves R.A.-t, a 30 éves B.C.-t és az 54 éves D.F.-t - állítanak bíróság elé. A vád szerint a bűnbanda 2006-tól kezdte meg tevékenységét, amikor is az interneten és a nyomtatott sajtóban közre tett hirdetésekkel próbáltak munkásokat toborozni spanyolországi munkára. Azt ígérték a jelentkezőknek, hogy 300 - 350 euró fizetést kapnak majd munkájukért, ezzel szemben egész napos munkára kényszerítették őket úgy, hogy nem fizették ki az elvégzett munkát. Egy szobába 10-12 személy zsúfoltak össze, embertelen körülmények között. A rendőrség harminc személyt hallgatott ki. Ha az öt személyt bűnösnek találják 3 és 20 év közötti börtönbüntetésre ítélhetik őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!