ERDON Helyi hírek

2010.08.25. 09:15

Nekikezdtek a munkálatoknak

<p>Nagyvárad - A Nagyváradi Önkormányzat és a Körösök Vízügyi Igazgatóság által aláírt megállapodás értelmében ökologizálják a Sebes-Körös jobb partját a központi híd és a volt számítástechnikai központ közti szakaszon.</p>

Az elmúlt hetekben a Decebal-híd és az Ovidiu Densuşianu utcai átkelő közti részt tették rendbe mindkét oldalon, az elkövetkezendő hónapokban pedig a központi híd és a volt számítástechnikai centrum közé eső jobb partra fókuszálnak. Az év végéig tartó munkálatoknak ezen a héten kezdtek neki, a beruházás a Vízügyi Igazgatóság részéről 3 millió lejbe kerül. Az önkormányzat vállalta a környék megtisztítását úgy, hogy az ott található fák épségben maradjanak, a vízügyi hivatal pedig lebontja a nem túl szép esztétikai élményt nyújtó beton rézsűt. Közel 280 méter hosszan a harmincöt évvel ezelőtt kialakított lépcsőfok alját megerősítik, a tetejét kiegyenesítik, az oldalát pedig folyami kővel rakják ki a természetbarát látvány érdekében. Azon a részen, ahol jelenleg nincs semmifajta lépcső, betongerendával erősítik meg a partot, és szintén járófelülelet alakítanak ki, oldalt folyami kővel. Ugyanakkor az egész térséget füvesítik.
 
Felváltva dolgoznak
 
Hétfő este előkészítették a terepet a munkálatokra, a kivitelező cég kivitte a nehézgépjeit, és lezárta a fél sétányt. Pásztor Sándor területi vízügyi igazgató azt nyilatkozta az erdon.ro-nak: annak érdekében, hogy ne bolygassák fel túlságosan a városlakók életét, úgy döntöttek, hogy egyik nap törik a betont, másnap pedig elszállítják a törmeléket. Körülbelül 160 méter hosszan már szétzúzták a beton támfalat, s az elkövetkezendő két hétben lebontják a korlátot. Egyébként kedd délután megbeszélést tartottak a városházán a Sebes Körös megyei és váradi partszakaszainak a rendezéséről, melyen a Vízügyi Igazgatóság, a Környezetvédelmi Ügynökség, a Polgármesteri Hivatal és a civil szervezetek képviselői vettek részt. Egyetértettek ebben, hogy szükséges a rendbetétel, és pozítiv elbírálásban részesült a Körösnek a váradi központi híd és a volt számítástechnikai centrum közé eső jobb partjának az ökologizálása. "Reméljük, hogy jövő tavasszal már másként fog kinézni ez a partszakasz", fogalmazott a szakember.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!