ERDON Helyi hírek

2010.08.09. 10:53

Maradtak betöltetlen helyek

<p>A júliusi felvételi után még maradtak betöltetlen helyek a Partiumi Keresztény Egyetem által meghirdetett alap és mesteri képzéseken.</p>

Alapszakon 220 tandíjmentes és 295 tandíjas helyből 212 fizetéses és 32 ingyenes hely áll a pótfelvételizők rendelkezésére. Tandíjmentesen lehet továbbtanulni még a Református didaktikai teológián (12 hely), a Szociológián (2 hely), Filozófián (6 hely), Angol nyelven (1 hely), Angol-Román szakon (5 hely), Román nyelven (2 hely), valamint Zenepedagógián (4 hely). A többi szakon már csak fizetéses helyek maradtak. Az öt magiszteri képzésen minden tandíjmentes hely betelt, ugyanakkor 108 fizetéses hely maradt szabadon: Kortárs politikai filozófián 26, Filozófia és művészet a nyilvános térben elnevezésű szakon 22, a Többnyelvűség és multikulturalitáson 17, az Európai szociálpolitikán 24, a Szociális marginalitás és inklúzión 19.


Pótfelvételi

 
Mostis Gergő, a felsőoktatási tanintézet közönségkapcsolati referense érdeklődésünkre közölte: "Hozzávetőlegesen 60 százalékban teltek be helyeink, de a szeptember 20-án kezdődő
pótfelvételinkre még maradtak sok esetben tandíjmentes helyek is, mind alapszakon, mind mesterin. Túljelentkezés volt Reklámgrafikán (40) és a Magyar nyelv és irodalom szakon (82). Nagy volt az érdeklődés, de érződnek a gyenge érettségi eredmények, így a pótfelvételit kimondottan a pótérettségin diplomát szerzők számára készítjük elő és a másoddiplomázni vágyók számára".


Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!