ERDON Helyi hírek

2010.08.27. 08:35

Közmunkán Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye - Szatmárnémetiben jelenleg 97 egyedül élő személy és rászoruló család részesül szociális segélyben.</p>

Közülük 34–en kötelesek közhasznú munkát végezni. A legutóbbi adatok szerint a ledolgozandó napok száma 2 és 12 között változik, amit a támogatás összege függvényében állapítanak meg, tudtuk  meg a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) osztályvezetőjétől, Bălaj Adriantól. Azok számára, akiknek kötelező a közmunka, de valamilyen okból nem tudnak ennek eleget tenni, a hivatal felfüggeszti a kifizetést. A szociális segély összegét a törvényalkotók a következő összegekben állapították meg: 125 lej egy személy esetében; 225 lej két tagú–; 313 lej három tagú–; 390 lej négy tagú–; 462 lej öt tagú család számára; és további 31 lej minden olyan családban amelynek száma meghaladja az öt személyt.

Továbbképzésen

A törvény a közmunka végzése alól a következő esetekben menti fel az állampolgárokat: akik csecsemő kor és  7 éves kor közötti gyermeket nevelnek; a fogyatékos kiskorút nevelő segélyezetteket; akik súlyos fogyatékkal élő felnőtt beteget gondoznak; akik továbbképző szaktanfolyamot végeznek, és akiket ún. I. vagy II. rokkantsági fokozatba sorolt a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár mellett működő elbíráló bizottság — nyilatkozta az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!