ERDON Helyi hírek

2010.08.18. 09:39

Klimaberendezés a várad-szőlősi piacon

<p>Nagyvárad- A napokban korszerű klimaberendezést szereltek fel a várad-szőlősi élelmiszerpiacon. A Piacrendészeti és Közterület-fenntartó Vállalat (RAPAS) által eszközölt beruházás közel 45 ezer lejbe került.</p>

Nemrég korszerű légkondicionáló berendezést szereltek fel a nagyvárad-szőlősi élelmiszerpiacon. A Piacrendészeti és Közterület-fenntartó Vállalat (RAPAS) által eszközölt beruházás közel 45 ezer lejbe került, és párásított vízet áraszt szabályozható gyakorisággal, mely által a hőmérséklet 10-12 Celcius fokkal történő csökkenését teszi lehetővé. Egyelőre csupán a zöldség-gyümölcs részlegen léptették működésbe, attól tartva, hogy a bazársoron történő használata a csomagolt termékek dobozának, illetve bevonatának a károsodásához vezetne. A készülék "agyát" ugyanakkor egy olyan teremben helyezték el, ahová csak a piaci alkalmazottaknak van szabad bejárásuk.
 
A többségnek tetszik
 
Az elmúlt napokra jellemző kánikulai hőségben a bevásárlók többsége örömmel vette tudomásul a klimaberendezés üzemeltetését, különösképpen azért, mert a nagy hőségben a létesítményben általában nagyobb meleg uralkodik, mint odakinn, a tető által előidézett üvegházhatásnak betudhatóan. Sajtóértesülések szerint azonban olyan eladók is akadnak, akiknek nem tetszik az újítás. Azt állítják: egészségügyi problémákat (hátfájást) okoz nekik, amikor a nagy melegben hirtelen hideg vízgőz árad rájuk. Marius Tulvan, a komplexum vezetője azt nyilatkozta: igyekeznek úgy beállítani a készüléket, hogy a piaci árusok szükségleinek is megfeleljen és a termékeket se károsítsa.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!