ERDON Helyi hírek

2010.08.19. 09:39

Kirbáj Börvelyben

<p>Szatmár megye - Idén szeptember 12-én, vasárnap tartják meg a hagyományos kirbájt Börvely községben – tájékoztatott Tyukodi Antal, római katolikus plébános.</p>

 
Az egyházi vezető elmondta, hogy a délelőtt 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Kühn Pál, nyugalmazott kanonok lesz majd. A „Tizennégy segítő szent” (Szent Ákos, Balázs, Borbála, Círjék, Dénes, Egyed, Erászmusz, Euszthákiusz, György, Katalin, Kristóf, Margit, Pantaleon és Vitus) elnevezésű templombúcsúra ebben az esztendőben is százakat várnak Börvelybe.
 
A plébános megjegyezte, hogy mivel 21 évet Kálmándon szolgált, ezért onnan rengetegen el szoktak látogatni az ünnepségre. „Érkeznek vendégek Kaplonyból, Csanálosról és más környékbeli településekről, de ugyanakkor szeretettel várjuk az ünnepi alkalomra a Börvelyből elszármazottakat is” - tette hozzá Tyukodi Antal.
Mesajul pe care aţi încercat să-l imprimaţi este protejat prin Information Rights Management. Nu aveţi drepturile de utilizator necesare pentru a imprima mesajul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!