ERDON Helyi hírek

2010.08.10. 13:40

Kerékpár-körút a Kolozsvári Magyar Napok népszerűsítéséért

<p>Kolozsvár - Teljesítette mintegy száz kilométeres kerékpár-körútját az a csapat kerékpáros, amely kalotaszegi falvakat érintve nemcsak a sportolás hasznosságára kívánta felhívni a figyelmet, hanem a Kolozsvári Magyar Napok népszerűsítését is megcélozta.</p>

Az I. kalotaszegi kerékpár-körútra a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) és a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács (KMDT) tagjai jelentkeztek, és vasárnap vágtak neki a túrának. Kolozsvárról indulva Kisbács felé vették az irányt a kerekezők, majd Mérát, Szucságot, Magyarvistát, Magyarkapust, Gyalut, Magyarlónát, Magyarfenest és Tordaszentlászlót érintve Szászfenesen át tértek vissza Kolozsvárra.

A bicikliseket a rendezvény plakátjával díszített autó kísérte, pólójukon a Kolozsvári Magyar Napok logóját láthatták a kalotaszegiek, és valamennyi településen kétnyelvű plakátok kitűzésével hívták fel a lakosok figyelmét az augusztus 18-22. közötti nagyszabású rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!