ERDON Helyi hírek

2010.08.29. 13:28

Játszmák a kórházvezetésért Váradon

<p>Ellentétes érdekek feszülnek egymásnak a Megyei Kórház menedzseri posztjával kapcsolatban. A PSD-s Ioan Mang (más támogatókkal együtt) Florian Bodogot akarja a tisztségbe, keresztbe tesz viszont Radu Ţîrle.</p>

Vádak és manőverek vannak a Bihar Megyei Kórház új vezetőjének kijelölése körül. Ioan Mang PSD-s honatya egy ideje már manőverezik annak érdekében, hogy támogatóival együtt Florian Bodogot helyezhesse menedzsernek a kórház élére. Egyes sajtóértesülések szerint ehhez többeknek anyagi érdekeik fűződne, s például Bodog majd a Mang által vezetett vállalkozást bízná meg azzal, hogy építse ki a kórház informatikai rendszerét - több millió új lejért.
Ütköznek azonban az érdekek. A Megyei Tanács nemrégiben megszavazta azt a szabályzatot, amely előírja, hogyan kell lebonyolítani a versenyvizsgát a kórház menedzseri posztjáért. Ioan Mang most azzal vádolja Radu Ţîrlét, a Megyei Tanács elnökét, hogy változtatott a megszavazott dokumentumon.
Panaszt tesz?
Mang szerint Ţîrle a voksolás másnapján úgy állította össze a végrehajtási utasításokat, hogy az eredetileg megszavazaott szövegen módosított. Az eredetiben például az állt, hogy a kórház vezetőtanácsa állapítja meg, mikor legyen a versenyvizsga, illetve ő állítja össze a bizottságot és az óvásokat elbíráló testületet is - az új verzió szerint mindez a Megyei Tanács elnökének hatáskörébe ment át. Kikerült az a kitétel is, hogy a jelölteknek a szaktárca által elismert tanulmányokkal kell bírniuk. Mindezek miatt Mang az tudatta, hogy a szakiminisztériumhoz fordul panasszal.
Mang egy sajtótájékoztatót tartva kitért azokra a hírekre is, amelyek szerint (a fent vázolt módon) érdekében állna, hogy az ő embere, azaz Florian Bodog legyen a kórház új vezetője, mert így a leendő menedzser megbízásokat adna majd Mang cégének. Sőt, egyes információk szerint Mang eljárt a kinevezés érdekében a Megyei Tanács egyes vezetőinél is, de nyilván nem Ţîrlénél. Reakcióképp Mang nem is tagadta, hogy Bodogot akarja a posztra, sőt, szerinte "annak idején nem is kellett volna onnan leváltani". Sőt, a PSD-s honatya azt üzente Bodognak, hogy a jelen körülmények között is vegyen részt a majdani versenyvizsgán. "Azt ajánlom neki, iratkozzon be a megmérettetésre" - mondta Mang. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!