ERDON Helyi hírek

2010.08.26. 08:29

Jól halad a Gyerekmosoly program

<p>Csíkszereda - Farkas Barna a tanév kezdetére elvégzi a vállalt munkát. Augusztus 25-én a negyedik, maroshévízi kórházi gyerekosztályt is színesebbé tette Farkas Barna.</p>

Még kilenc helyszín – Gyergyó és Homoród térségében – van hátra, és befejeződik a Gyerekmosoly 2010program, amelynek során napközi otthonok, illetve óvodák falát illusztrálja a csíkszeredai reklámgrafikus. A művész díjmentesen vállalta, hogy a Micimackó vagy A dzsungel könyve című rajzfilm egyik jelenetét felfesti napközik falára, amihez Hargita Megye Tanácsa biztosítja a szükséges eszközöket. A megyei önkormányzat Gyerekmosoly 2010című pályázatára 41 napközi jelentkezett, illetve a csíkszentmártoni Korai Fejlesztési Központ, de mivel 50 helyszín szerepelt a tervben, négy – a csíkszeredai, a maroshévízi, a székelykeresztúri és a székelyudvarhelyi – kórház gyerekosztályát is illusztrálja Farkas Barna. A reklámgrafikus egész nyarát erre a programra áldozta, hisz munkája mindegyik helyszínen legalább egy napot vesz igénybe.

„A programnak lesz folytatása” – jelentette ki Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke, aki nagyra értékeli az alulról jövő kezdeményezést, mint mondta, ezentúl is bátran lehet fordulni bármilyen ötlettel Hargita Megye Tanácsához.
A pályázatban nem kértek önrészt, ezért a napköziknek, illetve kórházaknak nem kerül költségbe a festés. A program főleg a vidéki, rossz állapotban lévő óvodákat és napközi otthonokat célozta, és zömében ezek is jelentkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!