ERDON Helyi hírek

2010.08.30. 13:51

Újabb illegális játékbarlangot számoltak fel Nagyváradon

<p>Nagyvárad - Péntek este egy összetett rajtaütési akció során egy illegálisan működő nagyváradi játékbarlangot számolt fel a Bihar megyei rendőrség gazdaságvédelmi és bűnügyi osztálya közösen a készenlétiekkel. A beavatkozást a nagyváradi törvényszék mellett működő ügyészség és a Bihar megyei titkosszolgálat felügyelte.</p>

A Nagyvárad központjában található helyiségben a rohamosztag érkezésekor 20 személyt értek tetten, közülük 12-en a pókerasztaloknál játszottak. A játékot két magyarországi krupié - a 35 éves B.Z. és a 22 éves K.A. - bonyolította. A nyomozás során további három magyarországi személyt (a 36 éves B.J, a 22 éves V.L., a 31 éves S.C.) azonosítottak, akik rendszeresen pókerjátszmákat szerveztek Nagyváradon. A gyanúsítottak egy itteni székhelyű "sportegyesületet" létesítettek, melynek tagjai havi 20 lej tagdíjat fizettek. A játszmákat minden este 19 órától szervezték. A résztvevők zsetonokat vásárolhattak az egyesület kasszájánál, ezzel tehették meg tétjeiket a játék során. A megjátszott zsetonok után a szervezők 5 százalékos jutalékot számoltak fel. A játszma végén a zsetonokat pénzre válthatták a nyertesek. Az illegalitás elpalástolására a szervezők jegyzőkönyvet készítettek a zsetonok adás-vételéről, melyben az állt, hogy a zsetonokért garanciát vettek el a játékosoktól, amit aztán a játék után visszaadtak a pókerezőknek. Egy bajnokságban általában 20-25 személy vett részt, a végső körben 3-4 személy maradt játékban akik a megjátszott összeg 85 százalékát nyerhették meg. A maradék 15 százalékot szervezési költségként számolták el. A rendőrök 6072 darab zsetont, 32 csomag kártyát, 3228 lejt, 22 ezer forintot, 150 eurót foglaltak le a rajtaütés során. Ugyanakkor a speciális pókerasztalokat, egy számítógépet és egy lap topot is lefoglaltak körülbelül 40 ezer lej értékben. A nyomozás során kiderült, hogy egy játszmában a megnyerhető összeg 7000 lej volt. A játékbarlang két hónapja működött, mely idő alatt mintegy 100 ezer lejt játszottak meg. A gyanúsítottak a nyomozás ideje alatt szabadlábon tartózkodhatnak. Emlékeztetőül: legutóbb idén augusztus elején számoltak fel egy szintén illegálisan működő kaszinót a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!