ERDON Helyi hírek

2010.08.04. 12:24

Hétvégén hídlezárás

<p>Nagyvárad - A hétvégén teljesen lezárják a közúti forgalom elől a nagyváradi Baross (Dacia) hidat. A lezárás pénteken délután hat órától lép érvénybe és hétfő reggel hat óráig tart.</p>

A nagyváradi Nagyvásártéren (Cele trei Crisuri) és a Baross hídon zajló nagyszabású munkálatok miatt, (a hídon a villamossineket cserélik) a hétvégén lezárják a közúti forgalom elől a hidat, a jövő héttől pedig 28 napon át a hídon csak egy-egy sávban, 5 km/órás sebességgel lehet majd ott haladni, és kizárólag csak a könnyű gépjárműveket engedik majd fel a hídra. Gheorghe Carp, Nagyvárad alpolgármestere szerdán sajtótájékoztató keretében árulta el azt, hogy az Állami Építésügyi Felügyelet kérésére zárják le teljesen a hidat, mert a gyorskötésű beton leöntése után 48 óráig biztosítani kell a rezgésmentességet a hídon.
Carp hozzátette, hogy a városba bevezető fő utakon tájékoztató táblákat helyeznek ki, melyek felhívják a sofőrök figyelmét a lezárásra, illetve a forgalomkorlátozásra, és kijelőlik azt az útvonalat, amelyen ki lehet kerülni a Baross hidat. Elhangzott, hogy a hétvégén a közlekedésrendészet és a közösségi rendőrség két egysége teljesít majd szolgálatot a hídnál, hogy elejét vegyék annak, hogy a tiltás ellenére az autósok felhajtsanak a Baross hídra. Egyébiránt kedden a Városi Utak rt. megkezdte a körgyűrű kialakítását a Nagyvásártéren. A munkálatokra megkötött szerződés értéke 3.596.151 lej plusz áfa. A munkálatok befejezési határideje 2010 novembere.
 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!