ERDON Helyi hírek

2010.08.31. 15:37

Felújítások a Coşbuc iskolában

<p>Nagyvárad - A George Coşbuc Általános Iskolában a nyári vakáció idején végzett felújításokról kérdeztük Soós Sándor iskolaigazgatót. Megtudtuk, hogy az új tanévben négy osztályt fogadnak be a Dacia iskolából.</p>

Közeleg a tanévkezdés, így az iskolákban már a végéhez közelednek az általános felújítási és karbantartási munkálatok. A George Coşbuc Általános Iskolában végzett munkáról Soós Sándor igazgatótól érdeklődtünk. A nyár folyamán nyolc osztálytermet újítottak fel. Ennek zömét azok az osztályok képezik, melyek kezdő osztályokat - azaz elsősöket vagy ötödikeseket - fognak fogadni. Ebből kettő a Körös utcai iskolaépületben, hat pedig a Mihai Eminescu/Szaniszló utcai főépületben van. Az igazgató elmondta: "Az egyik termet kifestettük, míg a másikban a parkettát fogjuk kicserélni. Ugyancsak a Körös utcai épületben az önkormányzat támogatásával sikerült elvégezni az udvar a leaszfaltozását. Számunkra ez nagyon fontos volt, mivel a tornaórák egy része itt zajlik és szeretnénk minél jobb körülményeket biztosítani ezek lebonyolításához. Eddig csak egy tömített kavicsos udvarunk volt itt". Hozzátette, hogy a többi munkálatokat részben önerőből, részben pedig a szülői bizottság támogatásából sikerült megvalósítani. Felújították az iskolák orvosi rendelőjét is. A központi épületben a tanári szobát tették barátságosabbá. Emellett természetesen minden iskolai illemhelyet fertőtlenítettek. Átvizsgálták az osztálytermek bútorzatát és javították a megrongált a padokat.  

Négy új osztály


Soós Sándor örömmel közölte, hogy az önkormányzat kiegészítette a tanintézet költségvetését. Ez annak tudható be, hogy az új tanévtől négy elemi osztályt fogadnak be a Dacia Általános Iskolából. Ez számbeli növekedést jelent, hiszen míg tavaly 753 diákjuk volt, addig az új tanévet 800 fölötti diáklétszámmal fogják kezdeni. Ezt a kiegészítést arra használják fel, hogy új bútorzatot készítsenek az elemisták számára. Végezetül az iskolaigazgató elmondta, hogy megpróbálják a lehető legjobb körülményeket biztosítani diákjaik számára, már amennyire a költségvetés ezt megengedi. A legfontosabb munkálatokat sikerült elvégezni, így megújult környezetben kezdődhet el az újabb tanév.
Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!