ERDON Helyi hírek

2010.08.01. 17:12

EU-TOO: a fiatalokról szól és a fiataloknak üzen

<p>Bihar megye - A Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum égisze alatt működő Scola Nostra Egyesület ismét sikeresen szerepelt egy európai uniós pályázat lebonyolításában.</p>

A pályázat oroszlánrésze ismét a diákok feladata volt, akik Egeresi Ingrid tanárnő vezetésével helytálltak a filmkészítésben és a különböző bemutatókon. Az EU-TOO elnevezésű pályázat egy hároméves külföldi partnerkapcsolat termése, ugyanis a 2007-ben elkezdett Be Part of It EU-s pályázat megalapozta a jelenlegi pályázatot. A program lényege, hogy tíz európai ország összefogott eme pályázat létrehozásában, amely a fiatalokról szól és a fiataloknak üzen a különféle szociális problémákról. Az EU-TOO tavaly februárban kezdődött, különféle feladatokat adva a tíz partnernek. Minden ország három filmet kellett készítsen három témakörben: szegénység, függőségek és környezeti kockázatok. A pályázat pénzbeli támogatást is jelentett a Scola Nostra számára, amiből a munkához szükséges legújabb generációs számítógépet vásárolt az egyesület. Nem mellékes az sem, hogy pár székelyhídi diák ismét Velencében tölthetett néhány napot a konferencia alkalmából, ahol ellátásuk és szállásuk is biztosítva volt. Remélhetőleg az így kialakult partnerkapcsolat további pályázatokat fog létrehozni, amelyek ismét aktívan vonják majd be a székelyhídi fiatalokat, bővítve ismereteiket, tágítva látókörüket és öregbítve Székelyhíd és a Petőfi Sándor Elméleti Líceum hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!