ERDON Helyi hírek

2010.08.31. 08:16

Családias hangulat Mezőpetriben

<p>Szatmár megye - A mezőpetri önkormányzatnak az idén nem volt anyagi fedezete a községnap megszervezésére, időközben azonban sikerült szponzorokat találni, ezért vasárnap megtartották a rendezvényeket.</p>

Vasárnap délután Marchiş Ottó, Mezőpetri község polgármestere, mint házigazda szólalt fel elsőként a sportterem mellett felállított nagyszínpadon, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak a szponzoroknak, akik adományaikkal lehetővé tették, hogy ebben az évben is megrendezhessék a község napját. Ezt követően Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke állt mikrofon elé és nyitotta meg a rendezvényt. A megyei tanácselnök ünnepi beszédében kiemelte, hogy Szatmár megyében Mezőpetri község azon kevesek közé tartozik, amely az elmúlt években megvalósított fejlesztések révén látványos eredményeket tud felmutatni.
 
Szabadtéri programok
 
Az ünnepi beszédek után nyomban el is kezdődtek a kulturális programok. Elsőként a helyi óvodások léptek színpadra, akik ügyes táncmozdulataikkal hívták fel magukra a közönség figyelmét. Utánuk következtek a nagyobbak színpadi produkciói: a helyiek tánccsoportjának zenés előadása és a csanálosiak Black Angels nevet viselő tánccsoportjának bemutatója. A községnapon a nagykárolyiak színvonalas és jól begyakorolt táncösszeállítással szerepeltek, így a Rote Rose tánccsoport és a Magic Dans táncegyüttes is. A mezőpetri fúvószenekar a délután folyamán több indulót is eljátszott a megjelentek nagy örömére, akikhez időközben a kaplonyi fúvósok is csatlakoztak. Jó volt látni, ahogyan a helyi RMDSZ és NDF szervezetek képviselői együtt örültek a községnap sikerének.
 
Étel-ital, szórakozás
 
A szervezők arról is gondoskodtak, hogy az időközben megéhező és megszomjazó vendégek részére ételkülönlegességekkel is szolgáljanak. Az üstökben egész délután rotyogott a bográcsgulyás, a körömpörkölt és a különleges recept alapján elkészített halászlé. Ez utóbbi – szálkái ellenére – elnyerte a megyei tanácselnök tetszését is. A helyi asszonyok nem győzték gyúrni, nyújtogatni és sütögetni a strudlit, olyan nagy volt rá az igény. Hamarosan előkerültek Mezőpetri italkülönlegességei is, amelyek csak fokozták a résztvevők jó hangulatát. Este színpadra lépett a helyi Matador együttes is, akik élő zenés dalfeldolgozásaikkal hajnalig szórakoztatták a mulatni vágyó közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!