ERDON Helyi hírek

2010.08.02. 09:13

Bezárják az engedély nélküli szerelőműhelyeket

<p>Máramaros megye - A Gépjármű-nyilvántartó Hivatal ellenőrei eddig 20 szerelőműhelyt zárattak be ideiglenesen Máramaros megyében, és a szigorú ellenőrzések folytatódnak. A megye területén jelenleg összesen 120 hivatalos engedéllyel rendelkező gépkocsijavító műhely található.</p>

Ezen kívül további 35 engedéllyel nem rendelkező műhely és mintegy 80 gépkocsialkatrészeket árusító üzlet, autóbontó és kisebb javítóműhely is szerepel a nyilvántartásokban. Ez utóbbiak sem kerülik el az ellenõrök figyelmét.

Eddig mintegy hatvan ilyen munkapontot látogattak meg az ellenõrök, és a 20 bezáratott műhely üzemeltetõjét összesen 50 ezer lejre büntették. Olyan esettel is szembesültek a hatósági emberek, hogy a szerelõműhely rendelkezett ugyan mûszaki mûködési engedéllyel, de a helyszínen teljességgel hiányoztak az engedély kibocsátásához elengedhetetlen feltételek. Vagyis: a műhely csak papírforma szerint felelt meg a törvényes elõírásoknak.

Ugyanakkor több esetben az eladásra vagy beszerelésre kínált autóalkatrészek nem feleltek meg az érvényes minõségi szabványoknak, illetve nem vetették alá õket a kötelezõ minõségi vizsgálatoknak.

(www.nagybanya.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!