ERDON Helyi hírek

2010.08.23. 13:21

Az SZMDSZ első Nyári Szabadegyeteme Bobáldon volt

<p>A sajtó kizárásával szervezte ugyan meg a Szatmári Magyar Diákszövetség az első Nyári Szabadegyetemet, de a Bobáldon tartott tábor céljáról Kölcsey Norbert, a Szatmári Magyar Diákszövetség (SZMDSZ) elnöke az alábbi közleményt küldte meg szerkesztőségünknek.<br /> A SZMDSZ által küldött írást szó szerint közöljük.</p>

A Szatmári Magyar Diákszövetség (SzMDSz) augusztus 20-22 között szervezte meg első Nyári Szabadegyetemét Bobáld tanyán.

A tábor célja az aktív csapatépítés kialakítása és a kellő elméleti-szakmai felkészítés volt.

A programok során a fiataloknak alkalmuk adódott megismerni egymást, az előadásokon pedig elsajátították a média kommunikáció, rendezvényszervezés, projektmenedzsment, szervezeti kultúra, érdekképviselet rejtelmeit és sok egyéb témából kapnak még ízelitőt a résztvevők. Meghívottak között voltak SzMDSz, SzMIT (Szatmári Magyar Ifjúsági Tanács) és MIK (Magyar Ifjúsági Kezdeményezés) jelenlegi és volt elnökségi tagok akik biztosították a színvonalas előadásokat.

Első nap Kereskényi Gábor Alpolgármester az ifjúság és a közélet kapcsolatárol beszélt szatmári példákkal. Elmondta, hogy szakadék van a közéleti személyek fiatal és annál idősebb korosztályánál, viszont reméli, hogy ez változni fog idő során.

Majd Csehi Árpád Megyei Tanács Elnöke ifjúsági szervezetek érdekképviseletéről beszélt, aki megjegyezte, megérti azt, hogy a Bolognai Egyezménnyel jelentős szakok időtartama redukálódott, de annak ellenére az SzMDSz mégis megszervezi rendezvényeit és lát további lehetőséget a szervezetnek a fejlődésében.

Kovács Máté a Sport és Ifjúsági Igazgatóság alelnöke az ifjúsági szervezetek megalakulásáról és működéséről tartott előadást, aki belefoglalta beszédébe, hogyan alakult Szatmárnémetiben a MADISZ, MIK és az SzMDSz majd milyen rendezvényeket szerveztek azok.

Média kommunikáció előadással folytatódott a program a Nyári Szabadegyetemen, amit Nagy Szabolcs Megyei Tanácsos tartott és az elméleti előadás mellett tanácsokat adott a résztvevőknek miként kommunikáljanak a sajtóval és mire kell nekik odafigyelniük ha sajtószóvívők pályafutását válasszák.

Második nap Dencsák Mátyás az SzMDSz alelnöke reklámkommunikációval kapcsolatosan tartott előadást és bemutatta a résztvevőknek a legújabb reklám trendeket.

Dencsák előadása után Kölcsey Norbert az SzMDSz elnöke rendezvényszervezés témájában beszélt, elmondta miként kell kellő képpen, SWOT-ok és ütemtervek használatával, megszervezni egy rendezvényt.

A szabadegyetem záróelőadását Turós Lóránd, a City Rádió tulajdonosa, tartotta, aki rádiók működéséről beszélt és beszámolt arról, hogy milyen technikai fejlődésekre kell számítani az elkövetkező években amitől forradalmiasan megváltozhat rádiós fogyasztásunk.

20 fiatal vett részt a szabadegyetemen, amelybe társult a szervezet újdonsűlt szakosztálya, a Szatmári Magyar Diáktanács (SzmMDt).

A szervezők sikeresnek tartják a rendezvényt és abban bíznak, hogy a rendezvény hagyománnyá váljon, minél több fiatal csatlakozzon a jövőben táborhoz, így megismertessék a fiatalokkal a szervezeti életetet és annak előnyeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!