ERDON Helyi hírek

2010.08.17. 10:54

A taxisok zavaró körülmények szatmárnémeti tömegközlekedésében

<p>Az amúgy is túlzsúfolt szatmárnémeti forgalomban a tömegközlekedési eszközöknek még a megállóikban szabálytalanul parkoló taxisokkal is meg kell küzdeniük. Ez ellen küzdöttek pénteken.</p>

Ritkábban képezik megbeszélés tárgyát a közlekedésbiztonsági bizottság üléseinek Szatmárnémetiben a taxisok, de amikor napirendi pontra kerülnek, komoly dolgokról döntenek. A legutóbbi megbeszélésen arról a problémáról beszélt Molnár Csaba, a Transurban Rt. jelenlegi igazgatója, hogy a város két pontján is komoly fennakadásokat okoznak a tömegközlekedésben azok a taxisok, akik fittyet hánynak a kijelölt szakaszokon való várakozás szabályára. A megbeszélést követően az a megállapodás született, hogy a Károlyi úti buszmegállóból átköltöztetik a 16-os lakónegyed oldalán lévő nagy parkolóba (a Lebăda előtt) a taxidrosztot. A másik ilyen csomópont, ahol a buszmegállóba nem tudnak beállni a Transurban buszai a várakozó taxisok alkotta sortól, az a Traian út (Sugárút) – hívta fel a figyelmet a másik fájó pontra Molnár Csaba, de erre azonnal válaszolt Cătălin Dănciuţ a szatmárnémeti közlekedésrendészeti osztály vezetője: szerinte a buszsofőrök már régen megszokhatták, hogy amíg a le- és felszállás megtörténik, akár a közlekedési sávban is várakozhat az autóbusz. Úgy tűnik, hogy az senkit sem érdekel, hogy ez milyen balesetveszélyeket rejtő helyzet mind az utasok, mind a gépjárművek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!