ERDON Helyi hírek

2010.07.12. 14:01

Záhonyban vendégszerepeltek

<p>Nagyvárad - Az elmúlt szombaton Záhonyban vendégszerepeltek Zenés meseváros című interaktív produkciójukkal a Matyi Műhely Bábszínház tagjai.</p>

Meleg Attila, az M.M. Pódium igazgatójától megtudtuk, hogy harmadik alkalommal kaptak meghívást a záhonyi vasutasnapra, melyet a Magyar Állami Vasút szervez hagyományosan július második vasárnapján több magyarországi helyszínen. Az egész napos családi programra egész Záhony "megmozdult", több ezren is részt vettek a rendezvényen. A Matyi Műhely Bábszínház ötven perces előadásával délelőtt lépett fel. A bábszínészek mellett a közelmúltban szervezett művésztábor két fiatal résztvevője, Bálint Réka és Rais Wallner Fanni is fellépett a darabban.

Ők bizonyultak a legügyesebbeknek a művészet tábor során.Több hasonló fellépést is terveznek még a gyerekekkel, mondta az igazgató, akinek nem titkolt célja egy gyermekszínház létrehozása. A Zenés Meseváros tulajdonképpen egy régi darab, még a 80-as években állította össze Meleg Vilmos, és annak idején a Csapat amatőr színjátszó csoport adta elő. Később tűzte műsorára Meleg Attila magánbábszínháza. Most ez az előadás az első, melyet a művészeti tábor résztvevőivel játszanak el. Legközelebb Hajdúszoboszlón lépnek fel ezzel a darabbal.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!