ERDON Helyi hírek

2010.07.06. 09:52

Várismertető szórólapok és tábla

<p>Nagyvárad - A Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány az elmúlt pénteken, július 2-án, az önkormányzat és a Városi Művelődési Ház által szervezett X. Várnapok keretében kétnyelvű (román-magyar) információs pannót helyezett ki a nagyváradi vár bejáratához.</p>

Sárközi Zoltán kuratóriumi tag az erdon.ro-nak elmondta: a civil szervezet a saját költségvetéséből állta a csekély összegű beruházást, akárcsak azoknak az ingyenes, négy nyelvű (román, magyar, angol és francia), jó minőségű ingyenes prospektusoknak az elkészítését, melyekhez szintén a kapunál lehet hozzájutni. A táblán egy korabeli térképmetszet tájékoztatja a turistákat és a várlátogatókat arról, hogy az erődítmény különböző részein milyen látványosságok voltak, illetve vannak.

A szórólap szövegének román változatáért Dumitru Noane felelt, a magyar nyelvű rövid történelmi ismertető Jakabffy László érdeme. A kiadványokból több száz példány készült, és az elfogyottakat folyamatosan pótolják. Mindez a várfelújítással együtt azt a célt szolgálja, hogy növelje a létesítmény idegenforgalmi értékét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!