ERDON Helyi hírek

2010.07.14. 10:45

Tenkeiek a zsadányi falunapokon

<p>Bihar megye - Az elmúlt hét végén tartották a Zsadányban (Magyarország, Békés megye) a falunapokat, melyre – mint eddig minden évben – idén is meghívták a tenkeieket.</p>

Zsadány falu polgármestere, Dudás Árpádelmondása szerint a két helység 1998 óta testvértelepülés és a falunapokon kívül más rendezvényeik, megbeszéléseik, gyűléseik is vannak együtt. Coste Teodortenkei polgármester beszélt egy közös uniós pályázatról, mely jelenleg Budapesten van, s onnan várják a választ. Kulturális és gazdasági fejlesztéseket terveznek, ha a pályázat pozitív elbírálást kap. A falunapra érkezett tenkei küldöttségről egész napTarsoly Benjámin, Zsadány alpolgármestere gondoskodott. A színes, változatos szórakoztató és kulturális falunapi programok mellett a sportnak is hagyott helyet a szervező, dr. Makai Sándor jegyző. A focibajnokságra Tenke 2 csapattal érkezett.
 
Két focicsapat
A fiatalabb csapat minden erejét beleadva játszott, míg a polgármesterrel érkezettek a barátságos, passzolgatós játék mellett döntöttek. Ha kupát nem is, de gólt így is szereztek, s jutalmul egy finom ebédet fogyasztottak el. A rendezvények között szerepelt a már hagyományos marhapörköltfőző–verseny, a gyerekek számára ugrálóvárat állítottak fel. Lehetőség volt sárkányrepülésre, négylovas fogattal kocsikázni, célba lőni, íjászkodni a Gerecse Íjász Egyesülettel. A színpadon egész nap volt látnivaló, néptánccsoportok, együttesek (Unique, Jolly, Románcok, Next Day, Pókidomúak), hastáncosok előadása és bűvész–show váltogatta egymást.A napot diszkó, majd szemet gyönyörködtető tűzijáték zárta.
 
Balázs Natália

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!