ERDON Helyi hírek

2010.07.02. 14:42

Számítógépes helyosztás

<p>Nagyvárad - Csütörtökön megtörtént a szeptemberből kilencedik osztályt kezdő diákok számítógépes helyosztása. Helyzetképet olvashatnak Nagyvárad fontosabb magyar nyelvű középiskoláiról.</p>

Az Ady Endre Középiskolában szokás szerint hat, 30-30 fős osztályt indítanak (négy reál és két humán szakost), és valamennyi hely elkelt, magas átlagjegyekkel. A Mihai Eminescu Főgimnáziumban három magyar tannyelvű osztály indul, 30-30 gyerekkel és szintén valamennyi helyet betöltöttek. A két matematika-informatika intenzív szakos osztályban 7,70 volt a legalacsonyabb jegyátlag, mellyel be lehetett jutni, a humán osztályban pedig 7,47.

Maradtak még helyek

A Szent László Római Katolikus Gimnáziumban a hagyományoknak megfelelően a 2010/2011-es tanévben is két kilencedik osztályt indítanak. A helyosztás csupán az egyik osztályt érintette, a huszonnyolc helyre 21-en jelentkeztek. Szintén 7 üres hely maradt szabadon a teológia osztályban is, július 5-6-án, 8-15 óra között lehet beiratkozni az iskola titkárságán. A másik egyházi líceumban, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban is két kilencedik osztály indul ősztől. A matematika-informatika profilon meghirdetett 30 hely közül 23 lelt gazdára, a teológia szakot pedig nem érintette a procedúra.

A Iosif Vulcan Pedagógiai Líceumban magyar tannyelvű kilencedik osztály óvónő szakon indul. A felvételi korábban lezajlott, így a számítógépes helyosztásban nem voltak érintettek, azonban maradt még néhány hely, beiratkozni július 5-én, hétfőn lehet.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!