ERDON Helyi hírek

2010.07.29. 08:48

Szezonvégi őrület a boltokban

<p>Bár a szezonvégi kiárusítások hivatalosan augusztus elsején kezdődnek, sok üzlet kirakatában már most ott díszelegnek az akciós ajánlatok.</p>

Ezek többnyire 20-70 százalékos árleszállítással kecsegtetnek, de ne lepődjünk meg, ha az általunk kiválasztott termék egyáltalán nem lett olcsóbb, mert nem kötelező minden termék árát csökkenteni. Sőt, a legújabb tendencia szerint az üzletek inkább saját akciókkal dolgoznak egész évben, így sokszor fel sem tűnik, hogy mikor van a szezonvégi árleszállítással egybekötött kiárusítás. Az igencsak vonzó ajánlatok láttán könnyű elcsábulni egy-egy rég vágyott darab esetében, de ilyenkor sem árt odafigyelni néhány fontos dologra.

Óvatosan az akciókkal

Előfordulhat, hogy az árleszállítás örömére megvásároljuk azt a nyári lábbelit, amelyet idén már nem fogunk tudni viselni. Így csak jövő tavasszal derül ki, hogy bizony gyári hibás, és azonnal eltörik a talprésze vagy elszakad egy pántja. Akkor érhet minket a megdöbbenés, mert ezekre a cipőkre is — függetlenül attól, hogy mikor kezdtük viselni őket — 30 napos garanciális idő vonatkozik, mint bármely más, azonnal használatba vehető lábbelire. Érdemes tehát a megvásárlás után, ha csak otthon is, de viselni, hogy kiderüljenek még a garanciális időn belül a rejtett hibák. Egy másik csel, amellyel időnként élnek a kereskedők, az a csúsztatás, hogy leárazott termékre nem érvényesek a garanciális feltételek. Ugyanezt a megfontoltságot kell alkalmazni azoknál a ruházati termékeknél, amelyek árát leszállították. Tévedés ne essék, az árleszállítás már rég nem a minőség romlásából származik, a kereskedők így kívánnak megszabadulni a felesleges készleteiktől, és nem is kecsegtetnek akkora haszonnal, amennyit gondolnánk, mert ugyan vevőcsalogatóak az alacsonyabb árak, de összességében a szezonális termékek a legjobban a szezon elején fogynak. Az árleszállításkor vásárolt termékeknek megvan az a hátrányuk, hogy ha otthon kiderül, hogy mégsem pontos a méret, a kereskedő a legnagyobb jóindulattal sem tudja kicserélni, mert nincsen már méretválaszték az üzletben. Vásárolni tehát érdemes árleszállítás idején, de az ár mellett a legfontosabb tényező még mindig a megfontoltság maradjon vásárlás közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!