ERDON Helyi hírek

2010.07.23. 14:53

Stoppos kulturális kalandtúra

<p>Nagyvárad- A kolozsvári K-fe egyetemista webrádió július 22-től kezdődően kéthetes CoolTúra versenyt szervezett utazni vágyó fiatalok számára. A négy, két fős csapat pénteken Váradon járt, s szerkesztőségünket is felkereste.</p>

Egy nappal ezelőtt kezdetét vette a kolozsvári CoolTúra stoppoló verseny. A K-fe egyetemista webrádió által meghirdetett programban négy, két fős csapat vesz részt azzal a céllal, hogy a kincses városból autóstoppal elindulva, Kelet- és Közép Európa különböző városait bejárva, megismertessék az emberekkel az erdélyi kisebbség fogalmát, illetve közvéleménykutatást végezzenek az öreg kontinens nemzeteinek átlagemberei közt. A Krémes Gulyásleves csapatát Gál Zsuzsanna és Székely Noémi kolozsvári egyetemisták alkotják, akik a "Még a jég hátán is megélünk" jelmondattal indultak útnak. A Pocakon Pöckölt Picike Pockok nevet Golykó Tibor és Szabó Nóra köröstarjáni, illetve kovásznai fiatalok választották. Deritei Dávid (Türe) és Lakatos Orsolya (Kolozsvár) a Do it képviseletében döntöttek úgy, hogy szabadulni kivánnak az otthoni unalomtól és a mezőgazdasági munkáktól. A Tahók is igéretesnek tünnek, hiszen a duónak két jóbarát, Takács Zsolt István és Holovácskó Zsolt a tagja. A csapatok közel 2800 kilométert tesznek meg, a Kolozsvár- Nagyvárad- Szeged- Pécs- Graz- Salzburg- Linz- Prága- Bécs- Győr- Budapest- Debrecen- Nagyvárad- Kolozsvár útvonalon.
 
Különböző feladatok
 
Valamennyi kijelölt településen megállnak, s különböző feladatokat (három kötelezőt és egy bónuszt) hajtanak végre. A tizennégy város összesen 54 feladványt rejteget számukra, melyek szervesen kapcsolódnak az illető helység történelmi múltjához. Kolozsváron például tíz személyiségnek a sírját kellett megkeressék a Házsongárdi temetőben, Nagyváradon pedig csatajeleneteket kellett szimulálniuk a várban, fotót készítettek a Moskovits-palotáról, valamint táncolni kellett tanítsanak hat-hat embert a korzón. Ezeket videófelvételekkel és fényképekkel regisztrálták, melyeket az interneten keresztül továbbították a K-fe Rádió stúdiójába. Az események a CoolTúra honlapjára (www.kferadio.com/cooltura ) is felkerülnek, ahol szavazni lehet a jobb teljesítményő csapat próbatételeire. A körút során a szálláshelyeket a Református Diakónia szeretetszolgálat biztosítja.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!