ERDON Helyi hírek

2010.07.09. 08:17

Rövidesen beszerzik az egész évi tüzifát

<p>Szatmár megye - Bogdánd község önkormányzata rövidesen beszerzi az egész évi tüzifa-szükségletet a következő fűtési szezonra.</p>

A polgármesteri hivatal nyilvántartásában jelenleg több mint 360 hektárnyi erdő szerepel, ahol többségében cser-, tölgy- és gyertyánfa található. Kállai Sándor alpolgármester (képünkön) elmondta, hogy az erdészeti hivatalhoz már írásban is benyújtották a jövő évi tüzifa igényüket, amely összesen 250 köbméter famennyiséget jelent. Ebből a famennyiségből a polgármesteri hivatal épületének helyiségeit, a község iskoláinak tantermeit és az orvosi rendelőt is tudják majd fűteni. Az előző évek tapasztalatai alapján, az alpolgármester szerint néhány hétig még biztosan eltart, amíg az erdészeti hivatal jóváhagyja és kibélyegezi az igényelt tüzifa mennyiséget, de reményeik szerint augusztus hónap elején már elkezdhetik a kitermelését is. „Cserfából szeretnénk a legtöbbet kapni, mert annak van igazán jó szene és parazsa, a gyertyánfa viszont hamar elég és nem is tartja úgy a meleget” - magyarázta Kállai Sándor alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!