ERDON Helyi hírek

2010.07.06. 14:55

Nyári továbbképző tanfolyam kezdődött

<p>Nagyvárad - Hétfő délután kezdődött és péntekig tart a Királyhágómelléki Református Egyházkerület lelkészeinek és vallástanárainak akkreditált, nyári továbbképző tanfolyama.</p>

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület, a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) Sulyok István Teológiai Tudományok Intézete és a Bihar megyei Tanfelügyelőség (Pedagógusok Háza) közös szervezésében második alkalommal zajlik akkreditált nyári továbbképző tanfolyam lelkészek és vallástanárok számára Nagyváradon. A tanfolyamon számos érdekes előadásra kerül sor, melyeket romániai, magyarországi, illetve amerikai lelkipásztorok, drámapedagógusok, missziói előadók mutatnak be. Összesen huszonhárman vesznek részt a képzésen, az egyházkerület több egyházmegyéjéből. Hétfő délután Dr. Hermán M. János előadótanácsos, tanszékvezető által tartott áhítattal kezdődött az egész hetes program, a PKE Bartók termében. Apostolok cselekedetei 16 részének azon igeszakaszai alapján szólt Isten igéje, melyek Pál apostol tömlöcbe vetését, majd a börtönőr megtérését írják le.

A házasság története


Az igehirdető arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen fontos olyan helyeken is beszélni az Ige erejéről, Isten könyörületéről és Jézus megbocsátó szeretetéről, ahol már lemondtak az emberről. Az áhítat után Dr. Ferenc Árpád lelkipásztor, debreceni akadémikus Vegyesházasság: áttérés, kitérés, elidegenedés címmel tartott előadást. A házasság történetét mutatta be az őskeresztény időktől egészen napjainkig. Az előadó a teológiai és vallásszociológiai szempontok mellett a házastársi viszonyok átalakulásának kérdését is érintette napjaink globalizált világának tükrében. A hétfői programot Vinczéné Pálfi Judit missziói előadótanácsos által tartott esti áhítat zárta.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!