ERDON Helyi hírek

2010.07.01. 15:58

Motorostalálkozó lesz Szalárdon

<p>Bihar megye - A Hawks M.C. motoros klub harmadik alkalommal szervez motoros találkozót Szalárdon. Az idei az eddigieknél nagyszabásúbb lesz.</p>

Július 9 és 11 között harmadik alkalommal szerveznek motoros találkozót a Hawks M.C. Bihar motoros klub tagjai. Az ezelőtti évek sikerére alapozva, a szervezők úgy gondolták, hogy több naposra tervezik a községnapokkal egybekötött találkozót, melyre romániai, magyarországi, sőt ausztriai motorosokat is várnak. Szerdán Kőrösi Ferenc alelnök, Schmidt Róbert, Juhász Gyula és Barla György szervezők ismertették a sajtóval a rendezvény tartalmas programját. A szalárdi sportpályán sorra kerülő esemény elsődleges célja a szórakozás mellett az, hogy minél több motoros gyűljön össze a barátság jegyében. Másodlagos célként a motorosok a figyelemfelkeltést jelölték meg. Fontos tudatosítani a közutak forgalmában részt vevők fejében, hogy a kölcsönös tisztelet az utakon életeket menthet. Végül pedig jótékony célt is követnek, ugyanis a találkozón gyűjtést szerveznek egy nagyszalontai gyermekotthon javára. Az árvákat gondozó intézetet már régóta támogatják, például ünnepek előtt rendszeresen alapélelmiszereket adományoznak nekik.

3 nap 5 lej

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a három napra mindössze 5 lej a belépő. A szponzorok támogatása mellett az ebből befolyt összeg is hozzájárul a meghívott együttesek tiszteletdíjához. A hivatalos megnyitó péntek délelőtt lesz 11 órától. A három nap során számos szabadidős program közül válogathatnak a résztvevők. Különböző versenyszámok lesznek motorosoknak és nem motorosoknak egyaránt. Lesz például motor-sumo, mely annyiban tér el a hagyományos szumótól, hogy két keréken zajlik. A motorostalálkozók elmaradhatatlan része a decibelmérés, motor-szépségverseny, vagy lassúsági verseny is, így ezek is bekerültek a programba. A szombati nap során egy katolikus pap megáldja majd a motorosokat. Érdekes vetélkedőnek ígérkezik a motoros virslievő verseny, a bier jumping vagy a talicskázás, ugyanakkor valószínűleg nagy sikere lesz a férfiak körében a topless motormosásnak is.

Koncertek

A street-fighter bemutató sajnos elmarad, mivel ahhoz tükörsima aszfaltra lenne szükség, azzal viszont nem rendelkezik a község. Kiosztják majd a legrészegebb motoros különdíját is. A rock és heavy metal jeles magyarországi és romániai zenészei adnak majd élő koncertet esténként: pénteken a magyarországi Don, a Rotorika és a Blues Company, szombaton a romániai Crimson, a Majestic és a Knock Out. Az állandó programok között szerepel a motoros börze, a body painting, a relaxációs masszázs, a tetoválás, valamint a motoros ruhák és kiegészítők vására. A változatos étel- és italkínálatot lacipecsenyések és hagyományos termékeket forgalmazó kisvállalkozók biztosítják majd.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!