ERDON Helyi hírek

2010.07.28. 14:44

Kevesebb volt a jelentkező

<p>Nagyvárad - A tavalyhoz képest idén 500-zal kevesebben iratkoztak be az Állami Egyetem által meghirdetett szakokra. A nehéz érettségi számlájára is írható...</p>

Szerdán Cornel Antal, a nagyváradi Állami Egyetem rektora egy sajtótájékoztató keretében ismertette az idei beiratkozási adatokat. A felsőoktatási tanintézet által meghirdetett 117 szakra mintegy 6500 diák jelentkezett. Ez ötszázzal kevesebb diákot és 8 százalékos csökkenést jelent a tavalyhoz képest, tudtuk meg. A rektor szerint azért volt idén kevesebb beiratkozó, mert az érettségi jóval nehezebb volt a tavalyi évhez képest, és sokan elbuktak. Jelenleg a helyek elfoglalása zajlik. A leendő hallgatók a 100 lejes anyakönyveztetési díjat hétköznap 8 és 15 óra között fizethetik ki az egyetemi kampusz központi pénztáránál.

Népszerű szakok

A legtöbb szakon dossziévizsga volt, kivételt képezett az építészeti, képzőművészeti, testnevelési, zenei, teológiai és orvosi karokon meghirdetett szakok, továbbá az angol nyelvű európai tanulmányok szak. Néhány fakultás, mint például többek között az Építészet, a Történelem, Földrajz és Nemzetközi Kapcsolatok, vagy az Orvosi Kar kérvényezte, hogy a túljelentkezésre való tekintettel bővítsék az eredetileg meghirdetett helyek számát. A rektor közölte, hogy a legnagyobb konkurencia az orvosi, a társadalomtudományi, a politológiai, valamint az építészeti karokon volt. Kevésbé volt népszerű a Környezetvédelmi, valamint a Textil és Bőripari Kar.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!