ERDON Helyi hírek

2010.07.21. 10:05

Új szálloda nyílt Nagyváradon

<p>Négy bukaresti, a brassói, a jászvásári és a nagyszebeni létsítmények után kedden a sajtó nyilvánossága előtt nyitották meg Nagyváradon az ország nyolcadik Ramada hoteljét.</p>

A nemzetközi szállodalánc legújabb darabja tízmillió eurójába került a befektető Aba Turism vállalatnak, mely arra számít, hogy tíz év múlva fog megtérülni ez a beruházása. A Ramada stratégiai piacnak tekinti Romániát, ebből a célból létesítette legújabb vendégváró egységét a gazdaságilag, földrajzilag is az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező romániai városba, azaz Nagyváradra, mondta a szálloda keddi sajtómegnyitóján Roman Kofler a váradi létesítmény vezérigazgatója. Kofler bejelentette azt, hogy a szálloda két hete kapta meg a négycsillagos besorolást a Turisztikai Minisztériumtól, majd hozzátette, hogy bizonyos munkálatokkal ugyan még nem készültek el teljesen, de vendégek fogadására már alkalmas a 131 szobás hotel. Ezek közül három apartman, hat felső kategóriájú szoba, tizenhárom business szoba, a többi ún. sztandard szoba, mely a legolcsóbb a felsoroltak közül: egy sztandard szoba ára a promóciós időszakban 70 euró fejenként, mely összeg a reggelit is fedezi. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy az üzleti szektorban tevékenykedőket tekintik célközönségüknek, de mivel hangsúlyosan jelen kívánnak lenni a város életében, ezért a szálloda öt konferenciatermében szívesn adnak helyet a legkülönfélébb eseményeknek, legyenek azok akár keresztelők, esküvők, konferenciák stb. Mindemellett az épület utolsó emeletén napteraszt alakítanak ki, tovább  fitnesszterem, szauna és masszázs várja a vendégeket.

 
Indonéz séf
 
Kofler külön kiemelte a szálloda gasztronómiaiszolgáltatásait, melyek tere a Syra és a Hub éttermek. A Syra étterem az igazgató állítása szerint forradalmasítani fogja a városban a gasztronómiai életet, köszönhetően Hendranak az indonéziai mesterszakácsnak, aki igen komoly ajánlólevelekkel érkezett Váradra. Kofler hangsúlyozta, hogy a Ramadaban mindig minden ételt csakis firss alapanyagból készítenek, nincs elraktározott, félkész élelmiszerük. A vezérigazgató hozzátette azt, hogy a nyolcvan fős személyzet mindegyike tud angolul, emellett az ott dolgozók még legalább egy nyelvet ismernek. Újságírói kérdésre vélaszolva Kofler elárulta, hogy minden bizonnyal fog még Ramada hotel épülni Romániában.
 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!