ERDON Helyi hírek

2010.07.04. 11:36

Gyilkostó üdülőtelep ügyében találkoztak

<p>Először ült le egy asztalhoz a Gyilkostó ügyében illetékes összes hatóság július 2-án, hogy megoldásokat találjanak az üdülőtelep problémáira.</p>

A Gyilkos-tónál találkoztak Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter jelenlétében az illetékes kormány-, illetve a megyei felügyelő- és ellenőrző szervek,  a környezetvédelmi felügyelőség, a vízügy, az erdészet, a Nagy-Hagymás Nemzeti Park, Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós vezetői, szakemberei.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint „fontos ez a találkozó, mert Gyilkostó ügyében eddig ez az első alkalom, hogy az illetékes szervekkel közösen leülünk megbeszélni a problémákat”. A tanácselnök reméli, hogy a megbeszélés elindítja a problémák közös megoldásának folyamatát.

A találkozón pontokba szedve megtárgyalták az üdülőtelep csatornázási és hulladékgazdálkodási problémáit, illetve a sípálya, a határvita, valamint az útszéli árusok ügyét. A törvénytelen építkezések és az illegálisan használt területek esetében arra az elhatározásra jutottak, hogy növelni fogják a szükséges ellenőrzések számát. Az útszéli árusok ügyében a megyei tanács fog összehívni egy következő találkozót.

„A környezetvédelem határain belül kell a turizmust fejleszteni Gyilkostóüdülőtelepen” – nyilatkozta Borbély László miniszter a megbeszélésen. Az RMDSZ-es miniszter megígérte, hogy az általa vezetett minisztériumot érintő ügyekben Gyilkostó problémáit kiemelten fogja kezelni.

A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy az elkezdett beszélgetést folytatni kell a jövőben, így egy következő találkozót is megszervezik.

A Gyilkos-tónál adta át Borboly Csaba, a megyei tanács által fontosnak tartott Csíky-kertre vonatkozó elképzeléseket a miniszternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!