ERDON Helyi hírek

2010.07.19. 13:39

Folyik a suliáthelyzési sakkjátszma

<p>Mint arról már korábban beszámoltunk, több variáns is felmerült a nagyváradi Partenie Cosma Gazdasági Liceum lehetséges új helyszínéül.</p>

A tanintézmény ki kell költözzön jelenlegi, Nogáll (Orsovei) utcai székhelyéről, ezt az ingatlant ugyanis visszakapta a római katolikus egyház, mely a Szent László Gimnáziumot kívánja elhelyezni ott. Az érintettekkel lefolytatott tegnapi egyeztetések során Dorel Luca megyei főtanfelügyelő azzal a javaslattal állt elő, hogy a gazdasági liceumot ne az Andrei Muresanuba vagy az Alexandru Roman iskolába költöztessék át, hanem a Városháza utcán lévő Vasile Voiculescu iskolába, és ez utóbbi tanintézményt költöztessék át az Octavian Goga iskolába. Az önkormányuzatot a tárgyaláson képviselő Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere a megbeszélés után lapunknak elmondta, hogy Dorel Luca azzal érvelt, hogy mind a tanügyi kéderek szempontjából, mind az osztálylétszám tekintetében az ő javaslata lenne a legideálisabb. Biró Rozália hozzátette, hogy a tárgyalások folytatódnak, és jelezte: ahhoz, hogy a gazdasági liceum átköltözhessen a Voiculescuba a római katolikus egyház jóváhagyására van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!