ERDON Helyi hírek

2010.07.08. 11:27

Feloldották a forgalomkorlátozást Szakaszon

<p>Szatmár megye - A szerdai nap hirtelen lehullott, nagy mennyiségű csapadéka kissebb fennakadásokat okozott a közlekedésben a Béltek községhez tartozó Szakaszon.</p>

Pleth Imre (képünkön) polgármester szerint nagyobb volt a túlzott riadalom, mint a valós veszélyhelyzet. Szerda este ugyanis a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség – biztonsági okokból – lezárt egy kissebb útszakaszt a településen, mivel az út egyik felén pár órára néhány centis víztömeg állt meg, másrészt több vízátfolyás is keletkezett. Ezt a forgalomkorlátozást azonban csütörtök hajnalra feloldotta a rendőrség, mivel az esőzés megszűnésével visszahúzódott a víz és ezzel normalizálódott a helyzet Szakaszon.

Pleth Imre elmondta, hogy említésre méltó anyagi kár nem keletkezett a faluban, viszont az önkormányzat vezetősége égi figyelmeztetésnek veszi a történteket és az elkövetkezendő napokban lépéseket tesz annak érdekében, hogy az árkokat minél hamarabb kiszélesítsék és megmélyítsék. Továbbá a falu kultúrházának udvarán egy vízelvezető csatornarendszert is létrehoznak majd, hogy a szerdaihoz hasonló eset többé ne fordulhasson elő Szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!