ERDON Helyi hírek

2010.07.19. 17:30

Falunapi forgatag Csokalyon, kitűnő szervezésben

<p>Főleg a kíváncsiság vitt ki a VIII. Csokalyi Falunapokra hiszen az eddigi rendezvényeken csak egyszer voltam jelen. Mindenekelőtt arra voltunk kíváncsiak, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben egy kicsi falu miként tud méltóságteljes, a közönség számára megfelelő programmal kirukkolni.</p>

És igen, meggyőződhetünk róla, hogy Csokaly faluban, valamint Székelyhíd városában vannak olyan személyek, akik mindent elkövetnek annak érdekében, ha rendeznek ilyen jellegű falunapi ünnepséget, akkor abban senki nem csalódjon. Majd egy félnapot tartózkodtam a helyszínen és alkalmam volt arra, hogy találkozzak a város több elöljáróval, Székelyhíd alpolgármesterével, Csuka Józseffel, több városi tanácsossal, intézmény vezetőkkel, akik úgy érezték, hogy vasárnap jelen kell lenniük a Csokalyi Falunapokon.
Rajtuk kivül még nagyon sokan voltunk vasárnap délután/este jelen, akiknek igazi örömöt jelentett az ottlét. A falunapi műsorok pergően zajlottak, egyikük a másikat folyamatosan követve. E sorok egyik irója – Fekete Katalin – a rendezvény műsorvezetői tisztségét is elátta, melyet nagyszerű érzékkel, profi módon tett meg. Amikor éppen nem kellett a színpadon beszélnie, fotókat készített, jegyzetelt is, hiszen ami ott Csokalyon történt, lapunk hasábjain világgá kellett kürtölni. Ami a cikk másik iróját illeti ő inkább csak bámészkodott és csodálatát fejezte ki, hogy milyen nagyszerűen volt minden megszervezve. Csokaly arról ismert, hogy itt született Fényes Elek, melyre minden helybeli büszke. Mi úgy értékeljük, hogy arra is büszkék lehetnek, ahogy a falu ünnepét megszervezték.
Korhű ruhában
Vasárnap a kora délutáni órákban szurkolóktól volt hangos a VIII. Csokalyi Falunapok helyszíne, ahol a kispályás gyermek labdarúgó kupa zajlott. A fiatal labdarúgók kenyényen harcoltak a kupáért, dolgukat nem könnyítette meg a 30 celsius fok fölötti átlaghőmérséklet sem. A részt vevő 4 csapat közül a Létavértesi focisták lettek a legeredményesebbek, azonban erről a megmérettetésről minden csapat, jól megérdemelt, szépen csillogó kupával térhetett haza. A Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület tagjai visszatérő vendégként voltak jelen a csokalyi falunapokon. Korhű ruhában tartott bemutatójukat ezúttal is érdelődve követte figyelemmel a falunap közönsége. A székelyhídi Phoenix sportklub karatebemutatóján Guba József edző vezetésével formagyakorlatokat és töréstechnikai bemutatót láthattak az érdeklődők.
 
A színpadi produkciók
Délután hétóra tájban kezdődtek a színpadi produkciók, melyek közül elsőként a Tótiból érkezett T. A. Team tánccsoport mutatkozott be, majd az aranyos kiskacsáknak öltözött csokalyi óvodások táncoltak a jelenlévők nagy –nagy örömére. Aprócska kis lábaikkal úgy topogtak, mint az igazi hápik. A kacsatánc Szűcs Andrea „Kacsamama” segítségével nagyon aranyosra sikeredett ezért nem volt meglepő, hogy a közönség vastapssal jutalmazta a siserihadat. Az óvisokat a csokalyi Fényes Elek Általános iskola III osztályának tanulói által bemutatott tréfás színdarab követte. Az érmihályfalvi Bartók Béla Városi citerazenekar ez alkalommal első ízben mutatkozott meg a csokalyi közönség előtt. A Lupsa János vezető és Veress László Zsolt művészeti vezető által irányított zenekar ritmusos játékával, remek előadásmódjával belopta magát a közönség szívébe.
Jenei Tamara egy népmesével járult a közönség elé, ízes beszéde, furfangos története megnevetette a publikumot. Őt követte a színpadon Marin Tímea népdalénekes, akinek az est folyamán egy másik oldalával is megismerkedhetett a közönség, mégpedig könnyűzenei koncertje alkalmával.
 
Tini Dance Center
 
Az Oláh Katalin vezette Tini Dance Center Táncstúdió táncosai a már tőlük megszokott lendülettel, dinamikával, energiával robbantak be a színpadra és csalogatták közelebb a falunapozókat. A Fresh dance, a Kölyök Dance, a Prince Dance, TDC és B 612 táncosai változatos, ötletes, vidám koreográfiákat mutattak be, melyeket a közönség vastapssal jutalmazott. A VIII. Csokalyi Falunap színpadán fellépett a székelyhídi Flying Steps tánccsoport és Mohácsi Brigitta is. A paptamási énekesnő és két táncosa – Ancsa és Andrea – igazi ízelítőt adtak abból, hogyan is lehet itt Biharban igazi sztárként szerepelni. Mohácsi Brigitta előadói tehetségéről többször irtunk. Aki figyelemmel kiséri pályfutását, elkell ismerje, hogy Brigitta évről-évre fejlődik, és nem hiába neveztük egy tavalyi irásunkban, a Partium egyik legtehetségesebb magyar könnyúzenei énekesének.
Pély Barna
A Mohácsi koncertet az est sztárvendége Pély Barna és zenekarának élő koncertje követte a színpadon. A „ Hófehér Jaguár” együttese egy órán keresztül szórakoztatta a közönséget saját és ismert angol számokat játszva a a nagyérdemúűnek. A sztárvendég búcsúja után gyazdára találtak a tombola nyereményei is, s következhetett a csokayli közönség nagy kedvence Tivadar József koncertje. A mindenki által jólismert zenés dalaira táncraperdült az egész közönség, tapsotak, szórakoztak és nem akarták leengedni a színpadról kedvencüket.
Ez alkalommal a tüzijáték fényei nem jelentették a VIII Csokalyi Falunapok végét, hiszen a színpadra még visszatért Tivadar Józsi és diszkó is várta még a szórakozni vaágyókat. A Csokalyi falunapok ideje alatt, légvár, trampolin, hőlégballon, édességesek és lacikonyhák voltak hivatottak kiszolgálni a látogatók igényeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!